YouTuber Deli Mi Ne ve Arkadaşları İçin Mahkeme Kararı Belli Oldu

358
232
54
28
18
Birkaç saat önce emniyete ifade veren ve savcılığa sevk edilen Ali Abdülselam Yılmaz hakkındaki karar açıklandı. UEFA Süper Kupa final müsabakasının 14. dakikasında sahaya atlayarak maçın gidişatını engelleyen Türk YouTuber'ın cezası kesinleşti.

Liverpool ile Chelsea arasında gerçekleşen Süper Kupa finali müsabakasının 14. dakikasında sahaya atlayarak maçın gidişatını engelleyen Ali Abdülselam Yılmaz ve Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman ve Y.Y. isimli arkadaşları için karar verildi.

Geçtiğimiz saatlerde emniyette verdiği ifadede "Heyecanlandım, maçın 14. dakikasında sahaya atladım. Orta sahaya koştum ve gol sevinci hareketi yaptım. Sonra kuzey tribüne doğru koşarken özel güvenlik görevlileri yakaladı. Arkadaşlarım çekim yapmış ondan haberim yok" cümlelerine yer veren 'Deli Mi Ne?' isimli YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz ve arkadaşları, 'izinsiz sahaya girmek' ve 'izinsiz sahaya girmeye teşvik etmek' suçları için savcılığa ifade verdi.

youtuber

Ali Abdülselam Yılmaz ve arkadaşlarının verdiği ifadenin ardından kararı açıklayan savcılık, adli kontrol şartı talebi ve yurt dışı çıkış yasağı sonucunda mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.

Nöbetçi hakimlik, savcılığın talebi doğrultusunda şüphelilerin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verirken 5 kişiye de 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair yasa kapsamında Spor Müsabakalarını Seyirden Men cezası verildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-super-kupa-finalinde-sahaya-giren-youtuber-icin-karar-belli-oldu-41302884
358
232
54
28
18
Emoji İle Tepki Ver
358
232
54
28
18