Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Eğitim Haberleri ve İçerikleri

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okulların Açılmasıyla İlgili Yeni Bir Paylaşım Yaptı

Okulların açılmasıyla ilgili pek çok kişiden farklı ses gelirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da yeni bir paylaşım geldi. Selçuk, #okullarıbirlikteaçacağız etiketiyle “Çocuklarımızı okullarıyla, öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla buluşturmak için hepimizin maske takması, sosyal mesafesini koruması, tedbirlere dikkat etmesi şart” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okulların Açılmasıyla İlgili Yeni Bir Paylaşım Yaptı
Gürhan Kulaklı Gürhan Kulaklı /

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği okulların ne zaman açılacağı konusu, geçtiğimiz gün 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Okulların açılacağı tarihin açıklanmasının ardından da pek çok kişiden farklı sesler gelmeye başladı. Bazı kişiler okulun açılmasını isterken bazıları pandemi nedeniyle okulların açılmasının çok riskli olabileceğini söylemişti.

Dün ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yeni bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından bir görsel paylaşan Selçuk, “Çocuklarımızı okullarıyla, öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla buluşturmak için hepimizin maske takması, sosyal mesafesini koruması, tedbirlere dikkat etmesi şart. #okullarıbirlikteaçacağız” şeklinde açıklama yaptı. Paylaşılan görselin üzerinde ise “Ben okula gitmek istiyorum. Lütfen maskenizi takın. Arkadaşlarımı özledim” ifadeleri yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okulların Açılmasıyla İlgili Yeni Bir Paylaşım Yaptı

Sağlık durumuna göre okullar açılmayabilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce okulların açılış tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalardan anlıyoruz ki okulların açılış tarihi resmi olarak açıklansa da eğer bu süreçte gerekli önlemlere uymayıp salgını yavaşlatmazsak okulların uzaktan eğitim yoluyla açılacağını öngörebiliriz.

YORUMLAR

(17)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
B
Berkay Şahinbay 5 yıl önce
Agam bizlen eylenir torununa mektup yazdirmis bize yutturuyor ;(
A
AYTAÇ ERDOĞAN 5 yıl önce
Bir öğretmen olarak kalabalık sınıflarda da çalıştığım için rahatlıkla söyleyeyim. Aslında okulların, derslerin dışarıda bile işlenebileceği sınıf camlarının açılabileceği 1 temmuz gibi sabahçı öğlenci veya sınıflar bölünerek seyreltilmiş sınıflarla açılması gerekirdi. Talafi eğitimi yeni ders yılının kitaplarının dağıtılması ve konularının işlenmesi konusunda yol kat edebilirdik. Çünkü, en iyi ihtimalle Ekim ayında havaların soğuması, grip vakaları ve sınıfların havalandırılamamaya başlanmasıyla beklenen vaka artışları kaçınılmaz. Bu nedenle Eiekim ayından ertesi mayıs ayına kadar aylarca okulların açık kalması neredeyse imkansız olacak. Elimizdeki bu imkanı da kaçırmış oluyoruz. Ama maalesef önce oteller sonra okullar öncelik sırası bu oldu.
A
ata bakırcı 5 yıl önce
Biz adamlarımıza öyle bi emir vermedik! (!) :D