Zynga, Bir Türk Oyun Şirketini Daha Satın Almaya Hazırlanıyor

43
22
4
1
0
Zynga'nın bir Türk şirketini daha satın almak için harekete geçtiği açığa çıktı. Rekabet Kurumu'ndan sağlanan bilgilere göre oyun devi, Forgerhero ile onun Estonya merkezli iştiraki olan ByteTyper'ı satın almak istiyor. Zynga'nın satın alma işlemi için ne kadar ödeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Dünyanın en büyük video oyun üreticilerinden bir tanesi olan Zynga, haberlerimize zaman zaman satın aldığı oyun şirketleri ile konu oluyor. Hatta şirket, kısa bir süre önce Türk oyun şirketlerini de satın alarak gücüne güç katmıştı. Şimdiyse Zynga'nın yine bir Türk şirketini satın almak için harekete geçtiği açığa çıktı. Rekabet Kurumu'ndan edinilen bilgilere göre Zynga, Forgerhero ile onun iştiraki olan ByteTyper'ı satın almaya çalışıyor. 

Alp Eren Özkul ve Dağhan Demirci tarafından kurulan Forgerhero, aslında çiçeği burnunda bir video oyun şirketi. Geçtiğimiz yıl kurulan şirket, şu ana dek büyük bir oyunla karşımıza çıkmadı. Ancak Fergerhero'nun Estonya merkezli iştiraki ByteTyper, özellikle mobil oyun dünyasında çok aktif. Hatta bu şirketin bugüne kadar piyasaya sürmüş olduğu Jetpack Ride 3D, Spa Wellness 3D, Liquid Fill 3D ve Build Master gibi 18 adet oyunu bulunuyor.

Satın alma detayları bilinmiyor

Zynga

Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgili basın açıklamasında, satış işleminin ne zaman tamamlanacağına dair herhangi bir bilgiye yer verilmiyor. Ayrıca Zynga'nın Forgerhero ByteTyper'ı satın almak için ne kadar ödeyeceği de şimdilik bilinmiyor. Eğer bu satış işlemi gerçekleşirse, Zynga Türkiye'deki varlığını biraz daha genişletmiş olacak.

Zynga, Türkiye'deki oyun geliştiricilerine çok büyük paralar ödedi. Bu bağlamda, şirketin bugüne kadar gerçekleştirdiği satın alma işlemleri, 2,3 milyar dolarlık maliyet oluşturmuştu. Şimdi bunlara, iki şirketin daha satın alınması eklenecek Zynga, sektörün en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi haline gelecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://mobidictum.biz/tr/zynga-forgerhero-bytetyper-satin-alim/
43
22
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
22
4
1
0