4,5 Dakikası İnternete Düşen Avengers: Endgame’in Yönetmenlerinden Yardım Çağrısı

79
46
32
16
7
4,5 Dakikası İnternete Düşen Avengers: Endgame’in Yönetmenlerinden Yardım Çağrısı
11 yıllık sinema macerasının son bulacağı Avengers: Endgame, önümüzdeki hafta vizyonda olacak. Heyecanlı bekleyiş sürerken filmin belki de en kilit sahnelerinden olacak 4,5 dakikalık bir kesit internete düştü. Avengers serisinin yönetmenleri Russo kardeşler yardım çağrısında bulundular.

Bu içerikte sızdırılan sahneyle ilgili herhangi bir spoiler bulunmamaktadır.

Sinema dünyasının en büyük olaylarından Marvel Sinematik Evreni, 11 yıllık serüvenin ardından büyük bir kapanışa sahne olacak. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Avengers: Infinity War filminin devamı olacak Endgame’in 1 milyar dolar gişe hasılatını aşması bekleniyor. 

Elbette beklentiler bununla sınırlı değil Disney’in yeni sinema ve dizi platformu Disney+’da devam edecek diziler ve filmler de 11 yıllık geçmişe sadık kalacaklar. Anlayacağınız Marvel için şu an her şey oldukça kritik durumda. Böyle bir ortamdayken, Arabistan’daki bir altyazı montaj şirketi, Engame’den 4,5 dakika uzunluğunda kilit bir sahneyi internete sızdırdı. 

Yapılan sızıntı, filmin en kilit sahnelerinden birisine aitti. Filme dair pek çok söylentiyi de doğrulayan sahnelerde, belki de hayranların en çok bekledikleri şeyler yaşanıyordu. Durum bu kadar vahim olunca insanlar sosyal medya ortamından uzaklaşırken Marvel cephesinden bir yardım çağrısı geldi. 

Avengers: Endgame yönetmenleri Russo kardeşler böyle bir mektup yayınladı:

()

"Dünyanın en büyük hayranlarına,

Buraya kadar. Bu bir son. On bir yılda on bir markanın oluşturduğu benzeri görülmemiş bir anlatı mozağinin sonu.

En başından beri bizimle birlikte bu yolculuğa çıkan, her hüznü ve sevinci paylaştığınız aileniz, dostlarınız, sınıf arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız için. Her karater ve hikâyeye derinden bağlandınız. Güldünüz. Alkışladınız. Beklentilerinizi ve duygularınızı kalpten bir şekilde özgürce paylaştınız, teoriler ürettiniz. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki son 3 yıldır şaşırtıcı ve duygusal bir son için Endgame'deki herkesle birlikte çalışıyoruz.

Çoğunuz bu hikâyeye kalbinizi, ruhunuzu ve zamanınızı ayırdığınız için bir kez daha yardımızını istiyoruz. Endgame’i önümüzdeki haftalarda gördüğünüzde, kendinize yapılmasını istemediğiniz gibi lütfen onu başkalarına anlatmayın.

Unutmayın Thanos hâlâ sessiz kalmanızı istiyor”

Marvel’in yapılan büyük sızıntının ardından pek çok kişiyi işten kovacağı aşikar. Şu sıralar stüdyonun ticari kaygıları hat safhaya çıkmış durumda. Zira peş peşe çekilen Avenger: Infinity War ve Endgame filmleri için 1 milyar dolardan fazla para harcanmıştı. Infinity War her ne kadar bu gideri tek başına karşılasa da Endgame’in potansiyel başarısına bir darbe indirilmiş oldu. 

Russo kardeşler ise bu nedenle film vizyona girdikten sonra bile insanların tat kaçırmasını engellemek istiyor. 

Bakalım önümüzdeki hafta Endgame’e gelen ilk tepkiler nasıl olacak.

79
46
32
16
7
Emoji İle Tepki Ver
79
46
32
16
7