6.Nesil iPad Mini'nin Tasarımı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

18
2
1
1
0
Bu yılın sonuna kadar tanıtılması beklenen altıncı nesil iPad Mini'nin tasarımı, güvenilir bir kaynak tarafından paylaşıldı. Apple, büyük bir topluluk tarafından beklenen bu modelde kullanıcılara oldukça güzel özellikler sunacak gibi görünüyor.

Geçmişte karşımıza çıkan altıncı nesil iPad Mini görüntüleri, kaynakları sağlam olmadığı için pek dikkate alınmadılar. Şimdiyse arkasında sağlam kaynakların olduğu bilgiler karşımızda. Bu bilgiler ışığında Apple’ın altıncı nesil iPad Mini’sinin tasarım özellikleri hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.

Bilgileri paylaşan kişi, bu alanda ismini fazlaca duyduğumuz Jon Prosser. Kendisi bu konuda Ian Zelbo (RendersbyIan) ile ortak oldu. İkilinin ortaya koymuş olduğu görüntüler, yeni model cihazın canlı görüntülerine, şemalarına ve farklı kaynaklardan alınan tasarım bilgilerine dayanıyor. İşte iPad Mini’nin sahip olacağı muhtemel tasarım özellikleri:

Yeni iPad Pro ve iPhone 12 modellerinde görülen kutu tasarımı kullanılıyor

iPad mini

Düz kenarlara, keskin hatlara ve ince bir çerçeveye sahip olacak olan cihazda 8,4 ile 8,9 inç arasında bir ekran boyutu bekleniyor. Buna bağlı olarak da cihazın ön tarafında herhangi bir tuş bulunmayacak. Ön tarafta tuş bulunmayacağı için de Touch ID, üst taraftaki güç butonuna entegre edilecek.

iPad mini type-c

Cihaz, geliştirlmiş hoparlörler ile gelecek ve lightning yerine Type-C bağlantı noktası kullanılacak. Renkler ve ölçülere gelindiğinde ise gümüş, siyah ve altın renklerinin, 206,3mm x 137,8mm x 6,1 mm ebatlarındaki cihazda bulunması bekleniyor.

iPad Mini Apple Pencil

Son olarak yeni altıncı nesil iPad Mini ile birlikte, normalden daha küçük bir Apple Pencil’ın gelmesi bekleniyor. Fakat bu, tüm iPad modelleri için ortak olacak olan üçüncü nesil bir Apple Pencil olarak da karşımıza çıkabilir.

Altıncı nesil iPad Mini’nin ne zaman tanıtılacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor fakat Apple’ın, bu modeli 2021’in sonuna kadar resmi olarak duyurması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2021/06/12/apple-ipad-mini-6th-generation-renders-leak-design-specs-features/
18
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
0