Adblock Plus, İşlemci Kullanımını %60 Azaltan Yeni Bir Sürüm Yayınladı

43
2
1
1
0
Adblock Plus, sitelerdeki reklamları daha hızlı tarayıp engelleyen ve işlemci kullanımı %60 oranında azaltan yeni bir sürüm yayınladı.

Popüler reklam engelleyici Adblock Plus, bugün itibarıyla 3.5 sürümüne yükseltildi. 3.4 sürümünde RAM kullanımını %50 oranında azaltan Adblock Plus, 3.5 sürümüyle reklam tarama hızını 5 kat arttırıp işlemci kullanımını %60 oranında azaltıyor.

Adblock Plus, 100 milyon aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler reklam engelleme uygulaması. Uygulamanın aktif olduğu tarayıcılara bakacak olursak; Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera, Maxthon ve Yandex gibi oldukça popüler tarayıcılarda bu uygulamayı kullanabildiğimizi görüyoruz. Ayrıca bu uygulama, mobilde Samsung Internet, Safari, Firefox ve kendine ait Adblock Browser tarayıcılarında aktif olarak kullanılabiliyor.

Adblock Plus’ın 3.5 sürümü, şu an için sadece Chrome, Firefox, Opera ve Edge tarayıcılarında aktif durumda.

Daha az işlemci kullanımı, bilgisayarınızın işlemcisinin tarayıcınızda gezinirken diğer işlemlere daha fazla kaynak ayırmasını sağlıyor. Daha hızlı reklam taramak ve engellemenin faydası ise sayfaların daha hızlı yüklenmesi. Bir reklam engelleme uygulaması, tarayıcının performansını da oldukça arttırabiliyor. Eklentiyi indirme linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/03/13/adblock-plus-is-now-5-times-faster-at-recognizing-ads-uses-60-less-cpu/
43
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
2
1
1
0