Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. İnternet Haberleri ve İçerikleri

Adblock Plus, İşlemci Kullanımını %60 Azaltan Yeni Bir Sürüm Yayınladı

Adblock Plus, sitelerdeki reklamları daha hızlı tarayıp engelleyen ve işlemci kullanımı %60 oranında azaltan yeni bir sürüm yayınladı.

Adblock Plus, İşlemci Kullanımını %60 Azaltan Yeni Bir Sürüm Yayınladı
Ahmet Batuhan Karataş Ahmet Batuhan Karataş /

Popüler reklam engelleyici Adblock Plus, bugün itibarıyla 3.5 sürümüne yükseltildi. 3.4 sürümünde RAM kullanımını %50 oranında azaltan Adblock Plus, 3.5 sürümüyle reklam tarama hızını 5 kat arttırıp işlemci kullanımını %60 oranında azaltıyor.

Adblock Plus, 100 milyon aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler reklam engelleme uygulaması. Uygulamanın aktif olduğu tarayıcılara bakacak olursak; Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera, Maxthon ve Yandex gibi oldukça popüler tarayıcılarda bu uygulamayı kullanabildiğimizi görüyoruz. Ayrıca bu uygulama, mobilde Samsung Internet, Safari, Firefox ve kendine ait Adblock Browser tarayıcılarında aktif olarak kullanılabiliyor.

Adblock Plus, İşlemci Kullanımını %60 Azaltan Yeni Bir Sürüm Yayınladı

Adblock Plus’ın 3.5 sürümü, şu an için sadece Chrome, Firefox, Opera ve Edge tarayıcılarında aktif durumda.

Daha az işlemci kullanımı, bilgisayarınızın işlemcisinin tarayıcınızda gezinirken diğer işlemlere daha fazla kaynak ayırmasını sağlıyor. Daha hızlı reklam taramak ve engellemenin faydası ise sayfaların daha hızlı yüklenmesi. Bir reklam engelleme uygulaması, tarayıcının performansını da oldukça arttırabiliyor. Eklentiyi indirme linkine buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
Enes Eliağır 6 yıl önce
Adam haklı sitelerle anlaşıp o sitesinin reklamlarını engellemiyor. En iyisi Adguard ve Ublock Origin.
S
Sefa Çiçek 6 yıl önce
En az sistem kaynağı kullanan uBlock Origin varken 200 MB yakın bellek kullanan ve reklamları firmalar ile anlaşıp engellemeyen çöp bir eklentiden öteye gidemiyor. Kullanacaksanız ilk olarak uBlock Origin gibi açık kaynak kodlu bir eklenti ya da Adguard gibi işine önem veren bir eklenti kullanın.
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)