Akıllı Telefonların Yakında Renkten Renge Geçebileceğini Gösteren Video

69
12
5
2
1
Ice Universe tarafından paylaşılan yeni bir videoya göre yakında akıllı telefonlar renkten renge geçiş yapabilecek. Yine şimdilik videoda yer alan cihazın bir prototipten ibaret olduğunun altını çizelim.

Akıllı telefonlar geliştikçe üreticilerin sunabileceği yeniliklerin sayısı azalıyor desek çok da yanlış olmaz. Özellikle kalın çerçeveler ortadan kalkıp tüm akıllı telefonlar uçtan uca ekranlar ile gelmeye başladığından ve neredeyse tüm arka kameralar cihazların sol üst köşesine taşındığından bu yana hemen hemen bütün telefonlar birbiriyle aynı tasarımda sunulmaya başlandı.

Daha önce pek çok akıllı telefon ile ilgili isabetli sızıntılar gerçekleştirmiş olan Ice Universe, paylaştığı video ile bir üreticinin akıllı telefonlar için yeni bir tasarım teknolojisi üzerinde çalıştığını ortaya koydu. Söz konusu teknolojinin ticari bir üründe kullanılması durumunda akıllı telefonlar için renk seçimi tarih olabilir.

renk değiştiren telefon

Henüz üretim öncesi aşamadaki bir prototipi gösteren videoda yer alan akıllı telefon, arka yüzeyinde standart bir koruyucu cam yerine elektrokromik cam kullanıyor. Bu özel cam teknolojisi sayesinde videonun başında mavi renkli olan cihaz, sırasıyla gümüş ve mor renklere geçiş yapıyor.

Video, söz konusu prototipin hangi üretici tarafından geliştirildiğine dair bir bilgi içermiyor. Ancak bilginin Ice Universe’ten geldiğini de göz önünde bulundurarak Çinli bir şirket tarafından geliştirildiğini tahmin edebiliriz. Peki asıl önemli soruyu soralım; renk değiştiren bir akıllı telefon üretmek mümkün mü?

OnePlus Concept One, kullanılmadığında arka kameralarını gizliyordu

oneplus concept one

Geçtiğimiz ocak ayında Concept One adında yeni bir konsept akıllı telefon tanıtan OnePlus, yukarıda bahsettiğimiz elektrokromik cam teknolojisi ile Concept One’ın kullanılmadığında arka kameralarını gizlemesini sağlamıştı. 

Dolayısı ile bu teknoloji henüz Ice Universe’in paylaştığı videodaki amaçla kullanılmamış olsa da OnePlus tarafından zaten kısıtlı bir amaç için kullanıldı. Dolayısı ile teknolojiyi kamera modülünün dışına çıkarıp tüm arka yüzeyin renk değiştirebilmesini sağlamak mümkün.

Renk değiştiren akıllı telefon prototipinin videosu

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/09/smartphone-change-color-backplate-video.html
69
12
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
69
12
5
2
1