Android 10 Tabanlı Samsung Telefon Arayüzü OneUI 2.0 ile Gelecek Yenilikler

60
4
3
1
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kısa zaman önce Android 10 tabanlı OneUI 2.0’ın ilk beta güncellemesini Galaxy S10, S10 + ve S10e modelleri için yayınlamıştı. Güncelleme, Android sürüm yükseltmesinin yanı sıra birçok yeni özellik getiriyor.

Şu anda yalnızca Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) test edilen Android 10 tabanlı OneUI 2.0’ın beta sürümü, kısa bir süre sonra tüm dünyaya sunulacak.

Şu ana kadar kullanıcılardan aldığı geri dönüşlerden oldukça memnun olan Samsung, beta sürecini mümkün olduğunca çabuk bitirmeyi umuyor. Peki, OneUI 2.0, kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacak? İşte Android 10 tabanlı OneUI 2.0 güncellemesi hakkında bilmeniz gereken her şey.

Yerleşik ekran kaydedici

OneUI 2.0

OneUI 2.0 güncellemesini yüklediğiniz zaman, bildirim çubuğunu kaldırdığınızda tarihin, saatin tam altında göründüğünü fark edeceksiniz. Ayrıca saat ve tarihin artık ortada değil, solda görüneceğini de söylemeden geçmeyelim.

Bir diğer önemli değişiklik ise Bluetooth ile bağlı cihazların bildirim çubuğunda değil, alt tarafta görünmesi olacak. Buna ek olarak, yeni OneUI 2.0 güncellemesinde yerleşik bir ekran kaydedici de bulunuyor. Bu da, artık telefonunuzun ekranını kaydetmek için üçüncü taraf uygulamalarını kullanmak zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor.

Yeni karanlık mod ve denge modu

android

OneUI 2.0 güncellemesi, artık Wireless PowerShare'i ne zaman durdurmanız gerektiğini size söyleyecek. Yeni sürüm ayrıca cihazınızın ışık ayarını karanlık mod veya denge modu şeklinde ayarlamanıza imkan tanıyacak. 

Yeni güncelleme ile telefonunuzun ana ekranında en çok kullandığınız üç uygulamayı göreceksiniz. Bunlardan herhangi birine tıklamanız durumunda, uygulamada harcadığınız zaman ve daha fazlası hakkında ayrıntılı bilgiler alacaksınız. 

Kamera arayüzünde önemli değişiklikler

android 10 beta

OneUI 2.0 güncellemesi, kamera arayüzünde de bazı önemli değişikliklere sahne olacak. Bundan sonra kamera uygulamasını açtığınızda yalnızca Canlı Odak, Fotoğraf, Video ve Canlı Odak Video seçeneklerini göreceksiniz. “Daha Fazla” düğmesine tıkladığınızda ise diğer modlara da kolaylıkla erişebileceksiniz. Ayrıca destekleyen modellerin kamerasında 0.5x, 1.0x, 2.0x ve 10x yakınlaştırma seçenekleri olacak. Dahası, ön kamera ile bundan sonra ağır çekimde videolar da çekebileceksiniz.

Son olarak Android Auto’nun artık Android 10 ile birlikte yerleşik olarak geleceği bilgisini de sizlerle paylaşalım. Erişmek için, Ayarlar > Google > Cihaz Bağlantıları > Android Auto adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. 

Kaynak : https://mspoweruser.com/here-is-the-list-of-new-features-in-the-android-10-based-oneui-2-0-beta-update/
60
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
60
4
3
1
0