Samsung’un Android 10 Sürümü, Yüz Tanıma Teknolojisine Ağırlık Veriyor

24
3
2
0
0
Samsung’un Android 10 Beta çalışmaları, yüz tanıma teknolojisi ile tuş kilidini açma özelliğini daha da geliştirecek gibi duruyor. Güney Koreli firmanın çalışmalarında bu konu da göz ardı edilmiyor.

Samsung Galaxy S10, yeni yüz tanıma teknolojisi konusunda Pixel 4’ün sahip olduğu havalı özellikleri kullanamıyor. Güney Koreli firmanın 2019 yılı için ürettiği amiral gemilerinde göz tanıma teknolojisi kullanılmıştı. Böylece ön tarafta yer alan çift kameranın da yeni bir kullanım alanı açılmış oldu. 

Samsung’un Android 10 arayüzü One UI 2.0, son beta versiyonunda 2 yeni özelliğe sahip. Samsung’un tek kameralı sistemi daha önce gözlük ya da şapka takan kişileri tanımakta zorlanmıştı. Yeni opsiyonla birlikte kişiler, yüz tanıma sistemine birden fazla görüntü ekleyebiliyorlar. Sık sık güneş gözlüğü takıyorsanız telefonun sizi öyle de tanımasını sağlar. 

yüz tanıma teknolojisi

İkinci opsiyonda ise gözlerinizin telefonun tuş kilidini açmak için açık olması gerekiyor. Samsung’un biyometrik doğrulama yöntemi gözler kapalıyken de kullanılabiliyor. Yine de bu yöntemin sorunları var. Canlılık izi takip etmiyor. Yeni sistemde ise normal insan davranışları takip ediliyor. Bu hareketlere göz hareketleri, göz kırpmak gibi hareketler dahil. 

Öte yandan hızlı tanıma özelliği için gözlerin açık olması gerekiyor. Bu da sistemin getirdiği yeniliklere biraz ters kalıyor. Bunun bir açık mı yoksa henüz tam olarak geliştirilmesi tamamlanmamış bir özellik mi olduğunu ise göreceğiz. 

Kullanılan donanıma bağlı olarak kamera tanıma sistemleri hala yeterince güvenilir hale gelmiş değil. Samsung’un yeni özellikleri, firmanın doğru yolda olduklarını gösteriyor. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsungs-version-android-10-will-beef-its-face-unlock-security
24
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
0
0