Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yazılım

Apple, 14 Senedir Mac’lerde Kullanılan Pano Uygulamasını Kaldırıyor

Apple, macOS Catalina'dan Pano desteğini çekeceğini değişiklik günlüğünde onayladı.

Apple, 14 Senedir Mac’lerde Kullanılan Pano Uygulamasını Kaldırıyor
Talha Kerem Kalfa Talha Kerem Kalfa /

Apple, Mac kullanıcılarının macOS Catalina’dan Pano desteğinin kaldırılmasını fark etmesinden kısa bir süre sonra WebKit’teki Pano desteğini de kaldırdı.

Haber, çoğu kişi için şaşırtıcı olmasa da Pano özelliğinin macOS Catalina’yla geri dönebileceği umutlarının hepsini de sonlandırmış oldu. Özellik OS X Yosemite’ten bu yana varsayılan ayar olarak devre dışıydı ancak yine de ayarlar aracılığıyla manuel olarak etkinleştirilebiliyordu.

Apple, 14 Senedir Mac’lerde Kullanılan Pano Uygulamasını Kaldırıyor

İlk olarak OS X Tiger ile 2005 yılında ortaya çıkan Pano özelliği, birçok pencere ögesine ev sahipliği yapan ikinci bir masaüstü olarak kullanıcıların imdadına koşuyordu. Bu pencere ögeleriyse render için Safari’nin açık kaynaklı WebKit motorunu kullanıyordu.

Pano, şu an için macOS Mojave’da hâlâ işlevsel olarak kullanılabiliyor olsa da bir süre sonra çalışmayı durduracağını söyleyebiliriz.

YORUMLAR

(0)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!