IKEA, Apple'ın 6 Bin Dolarlık Yeni Mac Pro'su ile Dalga Geçti

212
10
9
2
2
IKEA, Apple'ın geçen hafta duyurduğu yeni Mac Pro'lar ile ilgili dalga geçer tarzda bir reklam afişi hazırladı. Bulgaristan'da ortaya çıkan bu afişler görenlerin keyfini yerine getirdi.

Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediğini WWDC 2019 etkinlikleri kapsamında yeni Mac Pro'sunu duyurdu. Üstün özelliklere sahip olan bu masaüstü bilgisayarın fiyatı da uzun bir süre gündemi meşgul etti. Kimileri Mac Pro'nun fiyatını fazlasıyla yüksek bulurken kimileri de bu fiyatın uygun olduğunu ifade etti. Bu arada Apple'ın geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı Mac Pro'sunun fiyatının 5.999 dolardan (yaklaşık 35 bin TL) başlayacağı ifade edilmişti.

Fiyatıyla birlikte tasarımıyla da dikkat çeken yeni Mac Pro, bu konuda da yoğun eleştiri aldı. Detaylara geçmeden önce Apple'ın yeni Mac Pro'sunu sunalım.

Mac Pro'nun bu tasarımının sosyal medyada yarattığı etki, ünlü mobilya ve ev aksesuarları mağazası IKEA'nın da dikkatinden kaçmadı. Şirket, The Smarts isimli bir reklam şirketiyle anlaşarak Apple'ın bu tasarımıyla alay eden bir çalışma yaptı. Bulgaristan'da ortaya çıkan bu reklam çalışması görenlerin keyfini ciddi anlamda yerine getirdi. İşte IKEA'nın Bulgaristan sokaklarında bulunan reklam panolarına astırdığı o afiş;

"Designed for apples" (Elmalar için tasarlandı.) sloganıyla Bulgaristan sokaklarında ortaya çıkan bu afişin bir diğer detayı da bu rendenin ismi. iDEALISK olarak adlandırılan bu rendenin isminin küçük harfle başlaması da Apple'ın genelde kullandığı bir yöntemdi. IKEA, Apple'ın iPhone ve iPad ürünlerine bu şekilde de bir atıfta bulunmuş oldu.

Bu ürün aslında IKEA'nın resmi Türkiye sayfasında da mevcut. Ancak IKEA internet sitesi üzerinde bu ürün ile ilgili bir güncelleme yapmadı. Yani ürünün ismi hala IDEALISK olarak geçiyor. Önümüzdeki dönemlerde bu durumun değişip değişmeyeceği ve Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama gelip gelmeyeceği de bilinmiyor.

Kaynak : https://designtaxi.com/news/405026/IKEA-Pokes-Fun-At-Apple-s-US-6K-Mac-Pro-With-Its-Own-Designed-For-Apples-Item/
212
10
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
212
10
9
2
2