Apple, iPhone 11'in Çin'in BeiDou Navigasyon Sistemi'nden Veriler Kullandığını Doğruladı

20
4
2
2
0
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 11 serisinde Çin menşeli BeiDou Navigasyon Sistemi'nden veriler kullandığını doğruladı. Apple'ın Çin web sitesinde ise iPhone 11'lerin yalnızca GPS ve GNSS sistemleri için yerleşik destek sağladığı bilgisi yer alıyor.

Çin'in uydu navigasyon sistemi BeiDou'nun sözcüsü Ran Chengqi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Apple'ın iPhone'larda BeiDou ile uyumluluk sunuyor olması gerektiğini belirmişti. Bu yorumların ardından Global Times'a açıklama yapan Apple, akıllı telefonun en son sürümlerinin konum belirlemek için BeiDou'dan alınan verileri kullandığını doğruladı.

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Apple, "iPhone 11 modelleri, konum veri sisteminin bir parçası olarak BeiDou kullanıyor" ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte Cupertinolu şirket, en güncel iPhone'ların konuma dayalı özellikler için Çin ağının verilerine güvendiğini onaylasa da şirketin resmi Çin web sitesinde BeiDou ağ desteği listelenmiyor.

Apple, BeiDou desteğini GNSS aracılığıyla sunuyor olabilir:

BeiDou

Apple'ın Çin web sitesinde, yalnızca ABD menşeli Global Positioning System/Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ve Global Navigation Satellite System/Küresel Uydu Seyrüsefer Sistemi (GNSS) için yerleşik destek sağlandığı bilgisi yer alıyor. GNSS; Amerika Birleşik Devletleri'nin GPS, Avrupa Birliği'nin GALILEO ve Rusların GLONASS sistemleriyle Çin'in BeiDou sistemini kapsıyor.

Bu noktada iPhone 11 serisinin teknik özelliklerinde doğrudan BeiDou desteği yer almadığı için Apple'ın açıklamasının, yalnızca GNSS aracılığıyla ağ desteğini kapsadığını söyleyebiliriz. Bu durumu göz önüne aldığımızda ise Apple'ın, GNSS desteğiyle cihaza BeiDo uyumluluğu eklemiş olması da muhtemel görünüyor.

Bununla birlikte ABD'li şirketin konuya dair yaptığı açıklamalardan yola çıkarak önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan yeni iPhone 12 modellerinde de BeiDou desteğinin bulunacağını varsayabiliriz.

Çin, ABD'nin GPS'ine rakip olacak BeiDou Navigasyon Sistemi'ni oluşturan 55 uydunun sonuncusunu geçtiğimiz günlerde fırlatmıştı. BeiDou sisteminin 55. uydusunun fırlatılması, Çin'in küresel kapsama alanı sağlama çalışmalarının başarılı bir şekilde ilerlediğini bir kez daha göstermişti.

Kaynak : https://wccftech.com/apple-iphone-11-beidou-satellite/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
20
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
2
2
0