Apple'ın Efsanevi Tasarımcısı Jony Ive, Görevinden Resmen Ayrıldı

22
8
6
4
2
ABD'li teknoloji devi Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive, geçtiğimiz aylarda şirketteki görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Beklenen gün geldi ve ünlü tasarımcının Apple'daki 27 yıllık serüveni sona erdi.

Apple'ın iMac, iPod ve iPhone tasarımlarının arkasındaki en önemli isimlerden biri olan Jony Ive, Cupertino devindeki görevinden ayrıldı. Baş tasarım yöneticisi konumundaki Ive'ın resmi, Apple'ın Yönetici Profilleri sayfasından kayboldu. Ünlü tasarımcı, Apple'a 1992 yılında katılmıştı ve 1996'dan bu yana tasarım ekibine liderlik ediyordu.

Jony Ive, haziran ayında yapılan bir röportajda, bu yılın sonlarında yaklaşık 30 yıldır çalıştığı Apple'dan ayrılacağını açıklamıştı. Ancak tasarımcının şirketteki son günü, aylardır gizemini koruyordu. Ive'ın şirketten ayrıldıktan sonra LoveFrom adlı kendi tasarım şirketini kuracağı belirtiliyordu.

apple jony ive

Ive, o dönemde şirketten ayrılacağıyla ilgili açıklamasında "Değişim için doğal bir zaman. Yaklaşık 30 yıl ve sayısız projeden sonra Apple'da yarattığımız benzersiz tasarım ekibi ve kültürümüzle gurur duyuyorum" demişti. Ayrıca Merkezi California'da olan LoveFrom'un giyilebilir teknolojiye odaklanacağı biliniyordu.

Apple, artık başarılı tasarımcının yakın arkadaşı ve iş ortağı olan Marc Newson ile birlikte kurduğu yeni şirketi LoveFrom'un müşterisi olacak. Apple CEO'su Tim Cook, "Apple, doğrudan özel projeler üzerinden ve bir araya getirdiği tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları sayesinde Jony'nin yeteneklerinden faydalanmaya devam edecek" dedi. Yazılım ve donanım tasarımı artık şirketin COO'su Jeff Williams'ın sorumluluğunda olacak.

Şimdi tüm gözler LoveFrom'da olacak. Ive ve Newson'ın Apple Watch, bir elmas yüzük ve bir Noel ağacını içeren uzun bir çalışma geçmişi var. Yeni şirkette oluşturulan tasarım ekibi Apple'a farklı alanlarda yeni kapılar açabilir ve son dönemde gündeme gelen Apple otomobiller gerçek olabilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/28/20986838/jony-ive-last-day-apple
22
8
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
22
8
6
4
2