Beyin Sinyallerini Herhangi Bir Cihaz İçin Komuta Dönüştüren Teknoloji (Video)

27
14
6
6
4
NextMind isimli firma, görsel korteksten aldığı verileri komutlara dönüştürüp cihazların kontrolünü sağlayan giyilebilir teknolojisini duyurdu. Beyin-bilgisayar arayüzü olacak cihaz, 2020’nin ilk yarısında sınırlı sayıda satışa sunulacak.

NextMind isimli firma, Helsinki’de gerçekleştirilen Slush 2019 fuarında gerçek zamanlı cihaz kontrolü sağlayan beyin dalgası algılama cihazını tanıttı. NextMind’ın tanıttığı giyilebilir teknoloji, beyin sinyallerini kullanıcının görsel korteksinden alarak herhangi bir cihaz için komut haline dönüştürüyor. NextMind’ın geliştirdiği teknoloji, cerrahi operasyona gerek kalmadan kullanılması bakımından türünün ilk örneği. 

NextMind’ın kurucusu ve CEO’su olan Sid Kouider, fuarda yaptığı konuşmada, “Bu teknoloji atılımı, insan-bilgisayar etkileşiminin bir sonraki sınırını temsil ediyor. Cerrahi müdahale olmadan bu teknoloji ile istediklerimizi ve eylemlerimizi doğrudan çevremizdeki dünyaya uygulamanın asla mümkün olmayacağını söyleyenler için inanma zamanı. Çünkü bu gerçek ve olasılıklar gerçekten sonsuz” dedi.

NextMind

NextMind’ın geliştirdiği, beyin-bilgisayar kontrol cihazı, küçük, hafif ve yuvarlak bir tasarıma sahip. Bu cihaz, bir kafa bandı ile kafanın arkasına oturuyor. Hafifçe kullanıcının kafasına baskı yapan cihaz, beynin nöron aktivitesi tarafından görsel kortekste yaratılan sinyallerden veri topluyor. Makine öğrenme algoritmalarını kullanan cihaz, görsel korteksten aldığı verileri çıktılara çevirerek bilgisayar, AR/ VR setine veya internete bağlı başka herhangi bir cihaza komut olarak gönderebiliyor. 

NextMind’ın CEO’su Kouider, 2020’nin ilk yarısı boyunca, NextMind’ın sınırlı sayıda Development Kit’i satışa sunacağını açıkladı. Ocak ayında şirket tarafından bir Dev Kit ön sipariş duyurusu yapılması bekleniyor.

Cihazın ön siparişinden haberdar olmak isteyenler buradan NextMind’ın sitesine kayıt olabilirler. NextMind, beyin-bilgisayar komut cihazını, 7-8 Ocak'ta düzenlenecek CES 2020’de, insanların denemesine sunacak. Bu denemelerden hemen önce, 5 Ocak’ta cihaz basına tanıtılacak. 

Kaynak : https://www.businesswire.com/news/home/20191121005757/en/NextMind-Unveils-Worlds-Brain-Sensing-Wearable-Delivers-Real-Time
27
14
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
27
14
6
6
4