Bill Gates'in Serveti, Microsoft'tan Bağımsız Olarak Bir Senede 9,5 Milyar Dolar Arttı

40
10
7
6
3
Bill Gates, dünyanın en büyük hayırseverlerinden biri. Bu nedenle birçok insan, Gates bağış yaptığında servetinin azaldığını düşünebilir ancak Gates, zaman geçtikçe daha da zenginleşiyor.

Bill Gates, Bloomberg Billionaire endeksine göre şu anda bir yıl önce olduğundan 9,5 milyar dolar daha zengin. Geçmişteki raporlara göre Gates, 2014 yılında 76 milyar dolarlık bir servete sahipti. Bu da Gates'in son 5 yılda servetine 24 milyar dolar kattığı anlamına geliyor.

Gates, Amazon’un kurucusu süper zengin Jeff Bezos’tan sonra 100 milyar servete ulaşan ikinci kişi oldu. Bezos, şu anda 146 milyar dolar servete sahip ve dünyanın en zengin insanı olarak biliniyor.

Bill Gates’in yatırımlarının çoğu; meşhur ve gizemli bir para yöneticisi olan Michael Larson tarafından yönetilen Cascade Yatırım şirketi aracılığıyla yapılıyor. Bu nedenle Gates’in ne kadar zengin olduğu tam olarak bilinmiyor.

Bunun da ötesinde Gates ve eşinin kurduğu bir vakıf olan Bill ve Melinda Gates Foundation, bazı kâr amacı gütmeyen işletmelere de yatırım yapıyor. Ayrıca Bill Gates'in eşi Melinda ve yakın arkadaşı Warren Buffett'la birlikte kurduğu 'Giving Pledge' vakfının bugüne kadar yaklaşık 45,5 milyar dolar bağış yaptığı düşünülüyor.

Microsoft hisse senetlerinin değeri, CEO Satya Nadella sayesinde yükselişte olsa da Gates’in servetinin çoğu artık Microsoft'tan gelmiyor. Geçtiğimiz 15 yıl boyunca Gates, Microsoft hisselerinin çoğunu sattı. 2004 yılında Gates’in Microsoft'ta 1,1 milyar iştirak payı vardı. Ancak Gates şu anda yaklaşık 12 milyar dolar değerinde 103 milyon iştirak payına sahip. Ayrıca geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Gates'in hisselerinde değişim gözlenmedi. Bill Gates, tüm enerjisini hayırseverlik için harcadığı hâlde serveti, verebileceğinden çok daha hızlı büyüyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/bill-gates-worth-over-100-billion-95-billion-richer-2019-3
40
10
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
40
10
7
6
3