Soyuz Roketi Arızasından Son Anda Kurtulan Astronotlar, Yeniden Uzaya Çıkıyorlar (Canlı Yayın)

24
2
1
0
0
NASA astronotu Nick Hague ve kozmonot Alexey Ovchinin geçen seneki başarısız denemelerinden sonra bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'na ayak basmak için ikinci şanslarını deneyecekler.

NASA astronotu Nick Hague ve kozmonot Alexey Ovchinin, 11 Ekim 2018 tarihinde saatte 4.000 mil (yaklaşık 6.500 km) hızla atmosferin dışına doğru ilerliyorlardı. Kalkış yapıldıktan 1 dakika 24 saniye sonra Rus yapımı Soyuz roketlerinden biri ateşlenemedi. Roketin acil durum sistemi uzay kapsülünü fırlattı ve mürettebat zarar görmeden Kazakistan’a iniş yaptı.

Astronot Hague, "Güvenlik kayışlarımızdan baş aşağı sarkmış duruyorduk ve suratımızda tebessümle birbirimize baktık. Alexey bana elini uzatıyordu, ardından tokalaştık. Sonra aramızda uçuşun ne kadar kısa olduğuna dair şakalar yapmaya başladık.” açıklamasında bulundu.

Bu başarısız uçuşun ardından Hague ve Ovchinin; yaşadıkları için minnettar olduklarını ancak yıllar süren eğitimlerden sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

Ancak her şey yolunda giderse yeni Soyuz MS-12 uçuşuyla bugün ikinci bir şans elde edecekler. Kalkışlarından yaklaşık 6 saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlenip yaklaşık 6 aylık yeni bir sürece başlayacaklar.

NASA TV, roketin uzaya gönderilişini canlı olarak yayınlıyor. Bugün saat 21.00’dan başlayan lansmanı YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. Fırlatma Türkiye saatiyle saat 22.14’de gerçekleşecek. Bugünün “Pi” günü olması nedeniyle fırlatma, ABD saatiyle 03.14’te gerçekleşecek.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/soyuz-rocket-launch-hague-ovchinin-koch-watch-live-2019-3?utm_source=feedly&utm_medium=referral
24
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
2
1
0
0