TOGG'dan Önce Gelebilir: Bursalı İki Şirket, Mini Elektrikli Otomobil Üretmeye Hazırlanıyor

240
36
6
2
2
Güçlerini birleştirmeye karar veren iki Türk şirket, 25 milyon lira yatırım yaparak bir elektrik motorlu otomobil projesi geliştirdiler. SUV gibi görünen mini otomobil, şehir içinde kullanılmak üzere tasarlanmış ve temmuz ayı içinde de tanıtılacak.

Bursa İnegöl'de hizmet vermekte olan Saloni ile Erhun Metal isimli bir firmalar, bir elektrik motorlu otomobil projesi için iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında 25 milyon liralık yatırım yapan şirketler, şehir içinde kullanılmak üzere tasarladıkları küçük SUV benzeri modelin seri üretimine başlamak için harekete geçtiler. Bursa İnegöl'de üretilecek aracın ismi, "Amperino" olacak.

Amperino projesine ilişkin attıkları ilk resmi adım marka tescilini almak olan şirketler, şimdi bu projelerinin duyurusunu yapmaya hazırlanıyorlar. Bir yandan da elektrik motorlu otomobilin hayata geçirilmesi için prototip çalışmalarına başlayan şirketler, temmuz ayı içerisinde düzenleyecekleri etkinliklerle Amperino'yu kamuoyuyla paylaşacaklar.

Elektrik motorlu araç böyle görünecek

Amperino

Saloni ile Erhun Metal, Amperino'yu üretmek için yepyeni bir fabrika kurmayı şimdilik planlamıyor. Edinilen bilgilere göre şirketler, bu elektrik motorlu otomobili kendi tesislerinde üretecekler. Ancak proje tutarsa, bu durum değişebilir. Zira güçlerini birleştiren iki şirket, yakın ve orta vadede farklı araç modelleri ile ATV, insanlı drone, elektrik motorlu engelli araçları gibi şeyler üretmeyi planlıyorlar.

Elektrik motorlu araç

Amperino'nun gerçek bir ürün haline geldiğinde ilgi görüp görmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Ayrıca bu otomobilin ne kadar menzile sahip olacağı, kaç saatte şarj olacağı gibi teknik detaylar da şimdilik bilinmiyor. Temmuz ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, Türk şirketlerinin yeni elektrik motorlu araçları ile ilgili daha fazla detay verecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/otomobil/turkiyenin-yeni-elektrikli-otomobili-inegolde-uretilecek,xF3Myb9flU6sedSAa_N4_g/9dpDUqo9B0iIgWZY8uloTA
240
36
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
240
36
6
2
2