BYD, Dans Edip Zıplayabilen Süper Otomobili YangWang U9'u Tanıttı: Üç Tekerlek Üzerinde de Gidebiliyor! [Video]

11
4
1
0
0
BYD, yeni süper otomobili YangWang U9'u ilk kez gösterdi. Araç, yeni süspansiyon sistemi sayesinde dans edebiliyor, zıplayabiliyor ve üç tekerlek üzerinde gidebiliyor.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biri konumunda olan BYD, yeni süper otomobili YangWang U9’u tanıttı. Araç, pek de güzel bir tasarıma sahip olmasa da teknik açıdan oldukça iyi özellikleri beraberinde getirdi.

Bunun dışında tanıtımda, YangWang U9’un geleneksel araçlarda gördüklerimizin aksine bazı ilginç özelliklerin de yer alacağı görüldü. Yeni otomobil, dans edebiliyor, bir tavşan gibi zıplayabiliyor ve hatta üç tekerlek üzerinde gidebiliyor.

YangWang U9, hem dans ediyor hem de zıplıyor

Yukarıdaki videodan aracın, adeta bir otobot havasında park hâlindeyken hareketler yapabildiğini görebiliyoruz. Araç, dururken yukarı aşağı veya sağa sola hareket ederek dans edebiliyor. Bu yetmiyormuş gibi yerden birkaç santimetre yüksekliğe de zıplayabiliyor.

Gelen bilgilere göre BYD’nin yeni süper otomobili, markanın DiSus ismini verdiği süspansiyon sistemine sahip. Gelecekte elektrikli otomobillerin oldukça ilginç özelliklere sahip olabileceğini gösteren bu sistem, dört farklı kategoriden oluşuyor ve sürüş konforundan gövde kontrolüne kadar birçok gelişmiş özellik sunuyor.

Sistem, araç yüksek hızlardayken, yavaşlamaya çalışırken veya viraj almaya çalışırken yol tutuşunu ciddi şekilde iyileştirebiliyor. Otomobil devi, ayrıca DiSus’u “dünyanın ilk akıllı hidrolik gövde kontrol sistemi” olarak da tanımlıyor. DiSus’a dahil olan ve DiSusX ismi verilen süspansiyon sistemi de dört tekerleğin birden yerden kaldırarak yukarıda gördüğünüz özelliği ortaya çıkarıyor.

Üç tekerlek üzerinde de gidebiliyor

YangWang U9, DiSus teknolojisi sayesinde hem  dans edip hem de zıplayabiliyor. BYD tüm bunlara ek olarak süspansiyon sistemi sayesinde aracın üç tekerlek üzerinde gidebileceğini de söylüyor. Bunu daha önce efsane araç Citroen DS gibi araçlarda görmüştük; ancak aracın her tarafında bu düzeyde kontrolün olduğu bir araçla ilk kez karşılaşıyoruz.

0’dan 100’e 2 saniyede çıkıyor

YangWang U9’un herkes tarafından beğenilmesi zor olan bir tasarıma sahip olduğunu belirtmek gerek. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi hızlanmadan menziline kadar oldukça dikkat çeken teknik özelliklerle geliyor.

BYD’ye göre şirketin Yisigang platformunda geliştirilen yeni süper otomobil, 0’dan 100 kilometreye 2 saniyede çıkabiliyor. Öte yandan 1100 beygir gücü ve 700 kilometreye ulaşabilen menzil de aracın dikkat çeken diğer özelliklerinden.

150.000 dolardan başlayacak fiyatlarla satılacağı söylenen YangWang U9, 18 Nisan günü Şanghay Otomobil Fuarı’nda gösterilecek.

11
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
0
0