DOOM ve DOOM II, Geniş Ekran ve Steam Desteği Kazandı

12
10
2
2
0
Dün yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte FPS efsaneleri DOOM ve DOOM II, 16:9 geniş ekran ve Steam desteği kazandı. Güncelleme, oyunlardaki pek çok sorunun da üstesinden geldi.

FPS türünün ilk örneklerinden birisi olan DOOM, günümüzde 'Ultimate Doom' ismiyle bilgisayarlarımızda oynanmaya devam ediyor. Ancak oyunun eskiliğiyle birlikte oyuncular çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Bu durum, serinin ikinci olan DOOM II'yi de etkiliyor.

Günümüz monitörlerinin kullandığı en yaygın en boy oranı 16:9 olsa da DOOM serisi ilk çıktığında daha çok 4:3 en boy oranı kullanılmaktaydı. Dolayısıyla bu oyunlar 16:9'un ne olduğu hakkında en ufak bir bilgiye sahip değildi. Ancak bu durum sonunda dün yayınlanan güncellemeyle değişti.

Her iki oyunda artık geniş ekran desteğine sahip:

doom

Bethesda, paylaştığı yeni blog yazısında DOOM ve DOOM II için tüm platformlarda güncelleme yayınladıklarını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre güncellemeyle birlikte oyuna QQL iyileştirmeleri, performans optimizasyonu ve daha fazlası geldi. Güncellemeyle DOOM ve DOOM II 16:9 geniş ekran desteğini kazandı.

Bununla birlikte yeni güncelleme oyunlara Steam desteğini de getirdi. DOOM veya DOOM II'ye sahip olan oyuncular, oyunların yeniden yayınlanmış versiyonlarını kütüphanelerinde bulacaklar. Bununla birlikte bu oyunları gelecekte satın alacak olanlar için yenilenmiş versiyonlar standart seçim olarak gelecek. Ancak bu seçim, Steam'deki başlatma seçeneklerinden değiştirilebilecek.

doom

İki özelliğin yanı sıra DOOM oyunları, DeHackEd desteği ve opsiyonel bir nişangah kazandı. Oyunun iOS sürümüne özel olarak gelen yenilikler yeni dokunmatik kontroller ve kontrolcü desteği şeklinde oldu. Hem Android hem iOS hem de PC oyuncuları, güncellemeyle birlikte FPS limitleyici özelliğine kavuştu.

Oyunlarda bulunan gizli bölgelere ilk kez girdiğinizi fark etmeniz için güncellemeyle birlikte bir düzeltme yapıldı. Her iki oyunda artık gizli bölgelere ilk defa girdiğinizde size bu konuda bilgi veren bir yazı gösterecek. Güncelleme, oyunda bulunan birçok sorunun da üstesinden geldi. 

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2020-09-06-widescreen-and-steam-support-now-available-in-doom-and-doom-ii
12
10
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
10
2
2
0