Geceyi Gündüze Çeviren Dünyanın En Büyük ve Parlak El Feneri Yapıldı

44
7
4
2
0
Video oyunlarında, filmlerde ve çizgi romanlarda bulunan silah ve benzeri eşyaları gerçeğe dönüştürmesiyle tanıdığımız Hacksmith, daha önce Guinness rekorlar kitabına yaptığı ışın kılıcıyla girmişti. Şimdiyse dünyanın en büyük ve en güçlü feneriyle karşımızda.

Hacksmith Industries kanalı, ortaya koyduğu alışılmışın dışında icatları izleyicilerine sunuyor. Kanalında; ışın kılıçları, çalışan Iron Man eldivenleri, uzaktan kumandalı kaykaylar ve daha nicelerini bulabileceğiniz Hacksmith, daha önce yaptığı geri çekilebilen proto ışın kılıcıyla Guinness Dünya Rekoru sahibi olmuştu.

Şimdiyse yakın zamanda yaptığı bir fenerle karşımızda. Oldukça büyük boyutlara sahip olan bu fenerin en önemli özelliği, dünyanın en parlak feneri olması. Guinness tarafından paylaşılan videoda gördüğümüz ekip, yaptıkları feneri farklı modellerle karşılaştırmayı da ihmal etmiyor.

Işık şiddetini ölçen radyometre, 501.031 lümene dayanamadı:

Nitebrite 300 adlı fener, tamı tamına 501,031 lümen değerinde. Karşılaştırmak isterseniz, telefonunuzun flaş ışığı yaklaşık 40-50 lümen değerine sahip. Fenerin dış malzemesine geçtiğimizde siyaha boyanmış bir çöp kutusu bizleri karşılıyor.

İç kısma geçtiğimizde ise toplamda 300 adet LED görüyoruz. En sona gelindiğinde Hacksmith'e rekor kazandıran feneri; biraz kablo, bir çöp kutusu, LED’leri aynı yere odaklama amaçlı bir büyüteç ve devasa LED zemininin oluşturduğunu görüyoruz.

hacksmith

Fenerin gücünü daha iyi anlamak amacıyla üretimde olan 2 farklı modelle karşılaştıran ekip, alışık olduğumuz sıradan bir el fenerini, dünyanın üretimde olan en güçlü el fenerini ve kendi yaptıklarını kullandılar. Sonuç olarak ise dünyanın en güçlü fenerinin, Hacksmith’in yaptığının yanında küçük bir mum gibi kaldığını görüyoruz.

Yine bu fenerlerin güçlerini ölçmek amacıyla radyometre kullanan ekip, diğer 2 fenerin güçlerini ölçtükten sonra kendi yaptıkları fenerin bu radyometreyi kırdığına şahit oldu. Bu fenerle birlikte Hacksmith, adını 2 kere Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmış oldu.

Kaynak : https://wonderfulengineering.com/youtuber-makes-worlds-largest-flashlight/
44
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
44
7
4
2
0