Elektrikli Otomobil Dönüşümünü Yakalayamayan Toyota, Kendisi Hızlanmak Yerine Rakiplerini Yavaşlatmaya Çalışıyor

37
9
6
5
5
Dünya'nın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, öncülerinden olduğu elektrikli araç sektörü konusunda gereğinden fazla heyecan yapıldığını düşünüyor. Bununla birlikte şirket, elektrikli araçlara yönelimin direkt olarak yapılmaması gerektiğini, hibrit modellere de geçişte yer verilmesi gerektiğini savunuyor.

Toyota, seri üretime geçen ilk hibrit otomobillerden olan Prius modeliyle günümüzde elektrikli araç sektörünün önde gelen markaları için yolu açmıştı. Daha o zamanlarda bu trendin gelecekte popüler olacağını gösteren şirket, maalesef günümüzde kendi başlattığı trendin oldukça gerisinde kaldı.

Rakipleri yıllardır elektrikli modeller piyasaya sürerken ve ülkeler de buna göre düzenlemeler getirmeye hazırlanırken Toyota, ülkelerin bir an önce elektrikli araçlara yönelmesini yanlış bulduğunu belirtiyor. Birçok şirket, yatırımlarını bu alana yönlendirirken Japonya merkezli Toyota, elektrikli araçlara bir anda geçişin şu an için abartıldığını söylüyor. Elektrikli araç üretiminin hızlanması adına düzenlenen kongrede konuşan Toyota yöneticileri, bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Firmaların çoğunluğu elektrikli araçlara geçmeye çalışırken Toyota direniyor:

Toyota Mirai

Amerika Birleşik Devletleri’nde, elektrikli araçların gelişimini hızlandırmak adına düzenlenen kongrede birçok araç üreticisi ve üst düzey yönetici bir araya geldi. Kongrede Toyota yetkililerinden Chris Reynolds, Toyota Prius gibi hibrit modellerin ve hidrojenle çalışan araçların da planlanan geçişte desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Toyota’nın CEO’su Akio Toyoda da konu hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Toyoda, elektrikli araçlara yönelik olan bu trendin gereğinden fazla abartıldığını söyledi.

Prius

Geçtiğimiz yıl Kaliforniya’nın trafikteki araçlar konusunda ABD’nin geri kalanından daha sert standartlar koyması gündemdeydi. Bu da Toyota gibi hibriti savunan ve elektrik gücünden bir nebze geri kalmış şirketleri zora sıkacağından başta otomobil üreticileri olmak üzere birçok kişiden büyük tepki toplamıştı.

Toyota daha önce Hindistan ve ana vatanı Japonya’da da benzer önerilere karşı çıkmıştı. Bu noktada şirketin, oldukça geride kaldığı elektrikli araç konusunda biraz da olsa vakit kazanmaya çalıştığı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/26/22594235/toyota-lobbying-dc-ev-congress-biden-donation
37
9
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
37
9
6
5
5