Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Elon Musk, Wikipedia’yı Nesnelliğini Kaybetmekle Suçladı (Sitenin Kurucusundan Sert Cevap Geldi!)

Elon Musk, Twitter'dan yaptığı bir paylaşımla geçtiğimiz gün 'resesyon' sayfasındaki düzenleme özelliğine engel getiren Wikipedia'yı eleştirdi. Musk'ın açıklamalarına sitenin kurucusundan sert tepki geldi.

Elon Musk, Wikipedia’yı Nesnelliğini Kaybetmekle Suçladı (Sitenin Kurucusundan Sert Cevap Geldi!)

200 milyar dolardan fazla servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Elon Musk, işleri dışında birçok farklı konuyla da gündeme geliyor. 51 yaşındaki milyarder, son zamanlarda Twitter ile arasında yaşananlar nedeniyle tüm dünyanın dilindeydi. Musk, bunlar dışında sosyal medya kullanımı ile ilgili de birçok eleştiri alıyordu.

Google kurucusunun eşiyle ilişkiye girdiği iddialarıyla gündeme geldikten sonra hakkında çıkan haberler sert tepki gösteren ünlü iş insanı, geçtiğimiz günlerde yine Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Musk, bu paylaşımında popüler internet ansiklopedisi Wikipedia’yı hedef aldı.

Elon Musk, Wikipedia'yı nesnelliğini kaybetmekle suçladı

Elon Musk, Wikipedia’yı Nesnelliğini Kaybetmekle Suçladı (Sitenin Kurucusundan Sert Cevap Geldi!)

Tesla ve SpaceX CEO’su, Twitter üzerinden yapılan ve ‘Wikipedia artık bir silah’ ifadelerinin yer aldığı başka bir kullanıcının paylaşımına yanıt vererek platformu eleştirdi. Musk, ünlü internet ansiklopedisinin kurucu ortaklarından olan Jimmy Wales’i etiketleyerek Wikipedia nesnelliğini kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Konunun detaylarına girelim. ABD, geçtiğimiz günlerde gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) ikinci çeyrekte 0,9 düştüğünü paylaştı. Bu veriler, ilk çeyrekte 1,6’lık bir düşüş yaşanmasının ardından geldi. Bir ülkenin ürettiği tüm ürünleri ölçen GSYH'nin iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta düşmesi de o ülkenin ‘resesyon’a girdiğini gösteriyor. Ancak Biden yönetimi, yaptıkları açıklamada bu terimi kullanmaktan kaçınıyor ve ülkenin doğru yolda olduğunu söylüyor.

Elon Musk, Wikipedia’yı Nesnelliğini Kaybetmekle Suçladı (Sitenin Kurucusundan Sert Cevap Geldi!)

İşte bu açıklamaların ardından Wikipedia, sitesindeki ‘resesyon’ sayfasının düzenleme özelliğini engelleme kararı aldı. Bu karar, ABD’nin açıklamalarından sonra ziyaretçilerin ‘resesyon’ hakkındaki bilgileri içeren sayfada bir ‘düzenleme’ savaşına girmesi nedeniyle alındı.

Hatta bir kullanıcı, resesyonun standart tanımına yapılan referansları kaldırmak için sayfada düzenleme bile yaptı ve bu terim için küresel fikir birliğinin olmadığını ekledi. Wikipedia da bunların ardından sayfayı yalnızca onaylanmış hesapların düzenleyebileceği ‘yarı koruma’ moduna aldı. Elon Musk da yaşananlar nedeniyle Wikipedia’yı eleştirdi.

Wikipedia kurucusundan cevap geldi

Elon Musk, Wikipedia’yı Nesnelliğini Kaybetmekle Suçladı (Sitenin Kurucusundan Sert Cevap Geldi!)

Wikipedia’nın kurucu ortaklarından olan Jimmy Wales, Musk’ın bu tweetine cevap verdi. 55 yaşındaki internet girişimcisi, Elon Musk’a sitedeki ‘resesyon’ sayfası hakkında yeni ziyaretçilere bilgi veren kısmın linkini attı ve Elon, lütfen bir dakikanı ayırıp şunu oku ifadelerini kullandı.

Wales, bunun yanı sıra Elon Musk’a sert bir şekilde tepki de verdi. Ünlü girişimci, “Çok fazla Twitter saçmalığı okumak seni aptallaştırıyor. Gerçek bir tartışma istiyorsan önümüzdeki hafta beni ara ifadelerini kullanarak Musk’a tepkisini gösterdi.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Ömercan ÇETİNKAYA 3 yıl önce
Elon M. haklı bence, geçen gün ikinci dünya savaşına göz atarken; Türkiye, müttefiklere karşı son gün kağıt üstünde savaş açtı, felan yazıyordu. Tamam sebep bu ancak gözü dönmüş kapitalist devletler yüzünden elimizde kendimizi savunacak güç bile yoktu, neden risk alalım Atamın vasiyeti de varken.
B
bykpsnl 3 yıl önce
Wikipedia aşırı kaynak çarpıtan makale barındırıyor artık bir propaganda yuvası olmuş
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)