Evrenler Birbirine Girdi: George R.R. Martin'e Göre Gandalf Dumbledore'dan Daha Güçlü (Anket)

43
19
7
3
1
Yazdığı Game of Thrones kitaplarıyla dizi sektörüne yön vermiş olan George R. R. Martin, Yüzüklerin Efendisi'ndeki en önemli karakterlerden biri olan Gandalf'ın Harry Potter'daki Dumbledore'dan güçlü olduğunu belirtti.

Yazdığı kitaplarla milyonlarca insanı hikayelerinin içine çekmeyi başarmış olan George R. R. Martin, Harry Potter hayranlarını kızdıracak bir açıklamada bulundu. Martin, Yüzüklerin Efendisi serisinin önemli karakterlerinden Gandalf'ın yine Harry Potter serisinde önemli bir yeri olan Dumbledore'dan güçlü olduğunu söyledi.

Bu söylemle gündeme bomba gibi düşen Martin, aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter hayranlarını da karşı karşıya getirmiş oldu. Bildiğiniz üzere Gandalf da Dumbledore da iki farklı evrenin güçlü büyücüleri olarak tanınıyor. Yaptığı açıklamada Gandalf ve Dumbledore düellosundan Gandalf'ın galip ayrılacağını savunan Martin, Gandalf'ın her açıdan daha üstün olduğunu belirtti.

Tabii ki bu kıyasa sadece filmler üzerinden yaklaşmak büyük bir hata olacaktır. Çünkü; Harry Potter'ın da Yüzüklerin Efendisi'nin de kitapları filmlere göre daha fazla detay barındırıyor. Gandalf'ı sadece filmlerde gördüğümüz kadarıyla ele alırsak çok az büyü yaptığı için güçsüz gibi algılayabiliriz. Fakat Yüzüklerin Efendisi'nin kitaplarında Gandalf'ın güçleri çok daha belirgin.

Bu kıyasın en önemli noktasıysa karakterleri doğru tanıyıp tanımadığımız. Dumbledore, Harry Potter evreninde güçlü bir büyücü, ancak Gandalf sanılanın aksine büyücü değil. Gandalf'ın büyücü sanılması aslında hikaye dahilinde gerçekleşen bir durum. Orta Dünya insanları Gandalf'ı sadece bir büyücü olarak adlandırsalar da en bilge ırklardan biri olan Elfler, Gandalf'ın tanrısal bir ırk olan Ainur'lardan olduğunu belirtmişlerdir. Kendisi bir tanrı tarafından gönderildiği için büyücü sınıfında yer almıyor. Filmlerde çok az büyü kullanmasının nedeni ise tam da bu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Herhangi bir düello durumunda Gandalf mı galip olacaktır yoksa Dumbledore mu? Anketimize katılarak kimin kazandığını belirleyebilirsiniz.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/george-r-r-martin-thinks-gandalf-could-kick-dumbledore-1834679357
43
19
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
43
19
7
3
1