Facebook Çalışanları, Siyasi Reklam Politikaları Yüzünden Zuckerberg'ü Eleştiriyor

6
3
1
1
1
Facebook, geçtiğimiz ay içerisinde politikacıların yanıltıcı reklamlar yapmasına izin verdiği için birçok eleştiriye maruz kalmıştı. Kullanıcılar tarafından fazlasıyla eleştiri alan Facebook'un çalışanları da aynı durumdan şikâyetçi oldu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında bulunan Facebook, geçtiğimiz bir sene içerisinde fazlasıyla sorunla karşı karşıya kaldı. Öncelikle şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcıların kişisel verilerini izin almadan başka şirketlerle paylaştığı için mahkemeye çıkmak zorunda kalmıştı. Uzunca bir süre boyunca devam eden bu davanın sonrasında kripto para birimi Libra üzerinde çalışmaya başlayan Facebook, beraber yola çıktığı destekçilerini de kaybederek başka bir sorunla daha karşı karşıya kaldı.

Bunlar yetmemiş gibi Calibra'nın logosunun bir başka bankanın logosuyla birebir aynı olması nedeniyle bir dava ile daha karşı karşıya kalan Facebook'a bir darbe de sosyal medyada paylaşılan reklamlar yüzünden geldi. Şirket, bir süredir çıkan reklamlar yüzünden eleştiri ve şikâyet alıyordu. Bunun sebebi; Facebook'un, politikacıların yanlış ve yanıltıcı reklamlar paylaşabilmesine izin veren bir reklam politikasına sahip olmasıydı. Kullanıcıların eleştiri yağmuruna tuttuğu bu konu, artık şirketin çalışanlarını da etkilemiş durumda.

Yüzlerce çalışan, reklam politikalarından şikâyetçi:

Facebook zuckerberg

Politikacıların bu yanıltıcı reklamları paylaşmasının Facebook'un itibarını zedeleyeceğini düşünen çalışanlar, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e şikâyetlerini dile getirdi. Facebook'a olan güvensizliği artıracağı düşünülen bu reklamlara karşı olan şikâyet mektuplarından bir tanesi, New York Times tarafından paylaşıldı.

Çalışanlardan birisinin yazdığı mektupta, "Yanlış bilgilendirme hepimizi etkiliyor. Şu anki politikalar, Facebook'un temsil ettiği her şeyi tehdit ediyor. Bu politikalara karşı duruyoruz. Bunun yerine siyasetçilerin yalnızca güvenilir olan içerikleri yayınlayabilmeleri gerektiğini düşünüyoruz" açıklamalarını yaparak şikâyetlerini gayet net bir şekilde dile getirdi. Mark Zuckerberg ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/28/facebook-employees-letter-political-ad-policies/?guccounter=2
6
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
1
1