Fall Guys Sistem Gereksinimleri Nedir?

74
28
20
14
6
Henüz daha 2 hafta önce çıkan ve oyun dünyasında giderek popülerleşen Fall Guys: Ultimate Knockout; şeker gibi grafikleri, zorlayıcı parkurları ve rekabetçi oyunları ile oldukça eğlenceli ve aynı zamanda sinir bozucu bir oyun. Çıkar çıkmaz oyun dünyasında direkt olarak sevilen ve popülerleşen Fall Guys sistem gereksinimleri nelermiş? ve Fall Guys oynayabileceğiniz bir bilgisayarın fiyatı ne kadar? Yakından göz atıyoruz.

Oyunsuz geçen nispeten uzun bir dönemin ardından yeni yaz dönemi oyunları nihayet sistemlerimizde yerlerini almaya başladı. Bu oyunlardan biri olan Fall Guys: Ultimate Knockout; cıvıl cıvıl yaz temaları grafikleri, rekabetçi oyun modları ve size Survivor’da yarışıyormuş gibi hissettiren parkurları ile çıkar çıkmaz çok sevildi.

Birinci olma hırsınızı körükleyecek ve bazen sinirlerinizi alt üst edebilecek bir oyun olan Fall Guys, ortalama sistem gereksinimlerine ve basit grafiklerine rağmen oldukça keyifli bir oyun olmayı başarıyor. Peki Survivor simülatörü olarak adlandırabileceğimiz Fall Guys sistem gereksinimleri nelermiş? Hep beraber yakından bakıyoruz.

fall guys sistem gereksinimleri

Fall Guys: Ultimate Knockout sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64 bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 veya AMD karşılığı
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 660 veya AMD Radeon HD 7950
  • Ağ: Genişbant internet bağlantısı
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan

Fall Guys: Ultimate Knockout’un şu an için “Önerilen” sistem gereksinimleri bulunmuyor. Minimum sistem gereksinimleri verilen oyunun, önerilen sistem gereksinimleri ise yukarıda verilen minimum gereksinimlerin üzerindeki herhangi donanımlar olarak düşünülebilir.

Fall Guys çevrimiçi bir oyun olduğu için oyunda kopmalar ve donmalar yaşamamız adına stabil bir genişbant internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor ve oyunun Steam sayfasında da bu belirtiliyor. Ayrıca ilave not olarak; oyunda birinci olmak için karakterinize oldukça iyi hakim olmanız gerekmektedir. Bu yüzden yine oyunun Steam sayfasında oyunu Gamepad ile oynamanız tavsiye ediliyor.

Fall Guys: Ultimate Knockout oynayabileceğiniz bir bilgisayarın fiyatı ne kadar?

fall guys bilgisayar

Nispeten bütçe dostu sistem gereksinimlerine sahip olan Fall Guys, ortalama bir bilgisayar ile oynanabilecek bir oyun. Özellikle 2 GB boş alan gereksinimi ile sistem neredeyse hiç yer tutmayan Fall Guys, işlemci yönünde Intel Core i5 bir işlemciye ihtiyaç duyuyor. Fakat bu Intel i5 işlemcinin nesli belirtilmediği için burada Fall Guys’ın düşük nesilli i5 işlemcilerde de çalışabildiği çıkarılabilir.

Yine de rekabetçi bir oyun olan Fall Guys’da stabil bir FPS elde etmek için ortalama bir bilgisayara sahip olmak gerekiyor. Bu nedenli 8 GB RAM değerine sahip Intel i5 işlemcili dizüstü bilgisayarlara baktığımızda Fall Guys oynayabileceğiniz bilgisayarlar ortalama 3.000 - 4.000 TL arasında sıralanıyor. Eğer Intel i5 işlemcili ortalama bir masaüstü bilgisayar toplamak isterseniz 2.000-3.500 TL aralığında Fall Guys oynayabileceğiniz bir sistem toplayabiliyorsunuz. Tabii ki ikinci el pazarına bir göz atmak cebinizi gözle görülür bir şekilde rahatlatacaktır.

Fall Guys: Ultimate Knockout oynanış videosu:

Fall Guys, 60 kişiye varan devasa oyuncu sayısıyla çeşitli parkurlarda mücadele ettiğiniz garip, eğlenceli ve bir o kadar da sinir bozucu bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Fizik kurallarına meydan okuyan karakterler ile oynadığınız Fall Guys’da temel olarak darbe almadan, sağa sola fırlatılmadan ve rakiplerinizin sizin üzerinize basıp geçmesine izin vermeden, Wipeout temasından çıkmış parkuları ve zorlayıcı engelleri aşıp bir sonraki turlara geçmeye çalışıyorsunuz.

Fall Guys’da, onlarca kişinin arasında tek başınıza yarışabildiğiniz parkurlar olduğu gibi takım hâlinde diğer oyuncuları alt etmeye çalıştığınız haritalar da mevcut. Her tur rastgele gelen bu haritalarda Slime yokuşlarından tırmanma, takım hâlinde yumurta taşıma ve benzeri gibi birçok sizi Survivor’da yarışıyormuş gibi hissettirecek oyun bulunuyor.

Fall Guys: Ultimate Knockout neden bu kadar fazla beğenildi?

fall guys

Fall Guys, çok geniş oyuncu sayılarını barındırabilen rekabetçi çevrimiçi moduyla oyunsuz geçen bu dönemde özellikle YouTuber’ların arayıpta bulamadığı bir nimet. Onlarca karakterin bir haritaya atılıp ilginç engelleri delice koşturup geçmeye çalışması zaten kendinden oldukça eğlenceli bir durum. Ünlü parkur yarışması Wipeout teması ile PUBG'den aşina olduğumuz "Battle Royale" temasını bir araya getiren Fall Guys eğlenceli oynanışı ve grafikleriyle de bu temaları destekliyor.

Bir de bu duruma oyuncuların tepkileri ve hırsları da eklenince ortaya oldukça eğlenceli bir oyun çıkmış oluyor. Oldukça renkli grafikleriyle ve aslında kolay görünen ama zor olan oynanışı ile her yaştan oyuncuyu kendisine çekmeyi başaran Fall Guys, oldukça çeşitli bölümleriyle de göz dolduran bir oyun. Bu nedenler dolayısıyla, oldukça fazla oyuncu kitlesine 2 hafta gibi kısa sürede ulaşabilen Fall Guys, adından bir süre daha söz ettirecek gibi duruyor.

Fall Guys sistem gereksinimleri nelermiş baktığımız ve genel olarak oyuna göz gezdirdiğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Fall Guys, kendine has oynanışı, parkurları ve eğlencesiyle adından daha çok söz ettirecek bir oyun olabilir. Sizler Fall Guys hakkında neler düşünüyorsunuz? Henüz Fall Guys oynama fırsatı yakalayamadıysanız Fall Guys Steam sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

74
28
20
14
6
Emoji İle Tepki Ver
74
28
20
14
6