Hamilton'ın Verstappen'i Biçtiği Britanya GP'nin Kazananı Belli Oldu

52
10
5
1
1
Hamilton'ın Verstappen'e olan müdahalesi nedeniyle daha uzun yıllar tartışılacak gibi duran 2021 Britanya GP'de yarışın galibi Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

Formula 1'de sezon tüm hızıyla devam ederken bu haftasonu ikonik pistlerden biri olan Silverstone'da Britanya GP gerçekleştirildi. İlk defa sprint yarışının da yapıldığı haftasonuna damgasını vuran olay ise şüphesiz Hamilton'ın Verstappen'e müdahalesi oldu.

Yarışın daha ilk turunda Lewis Hamilton ile Max Verstappen arasında ciddi bir çekişme yaşanacağının sinyallerini görmeye başlamıştık ki, Lewis Hamilton'ın müdahalesi sonucu Verstappen'in Red Bull Honda'sı çakıl havuzuna savruldu ve lastik bariyerlere çarparak durabildi.

Leclerc'ten harika sürüş

leclerc

Ferrari'nin tarihindeki en genç yarış kazanan pilotu olan Charles Leclerc, yarışın son anlarına kadar gridin en önünde yer almayı başardı. Kazanın ardından 10 saniye cezası alan Hamilton ise ikinci sıraya kadar yükseldi.

Yarışın bitimine iki tur kala ise Hamilton, İngiliz seyircilerin tezahüratları altında yarışın liderliğini almayı başardı. Sprint yarışında spin attığı için son sıradan başlayan Perez ise yarışın son anlarında en hızlı turu atarak bu puanı Hamilton'dan çalmış oldu.

Bu yarışta elde ettiği galibiyet ile birlikte Lewis Hamilton uzun süreden sonra yarış kazanmayı başardı. Kendi evinde kazanan pilot galibiyeti takımındaki kendisine inananlara hediye ettiğini söyledi. Günün pilotu ise Leclerc seçildi.

Uzun süre tartışılacak yarış

Bu yarışla birlikte Formula 1'de zirvedeki rekabet yeniden kızıştı ve Hamilton, Verstappen ile arasındaki puan farkını önemli ölçüde kapatmayı başardı. Perez'in de puan alamaması ile birlikte Mercedes de takımlar şampiyonasında zirveye bir adım daha yaklaşmış oldu.

Formula 1'de sezonun bir sonraki yarışı 1 Ağustos'ta Macaristan'da yapılacak. 1-2-3 Ekim'de de Formula 1'i bir kez daha İstanbul'da ağırlayacağız.

52
10
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
52
10
5
1
1