Game of Thrones'un Final Sezonunda Büyük Rol Oynayacak 5 Önemli Karakter

18
7
2
2
0
Dizi izlemeyenlerin bile adını mutlaka duyduğu Game of Thrones, son sezonuyla geçtiğimiz hafta ekranlara geri döndü. Jon Snow ve Daenerys Targaryen'in Gece Kralı'na karşı vereceği savaşı konu alacak olan son sezon, önemsiz gibi görünen bazı karakterlerin de parladığı bir sezon olacak.

Birkaç gün önce son sezonuyla ekranlara geri dönen HBO yapımı Game of Thrones, ilk bölümüyle aksiyon dolu olmasa da hikayenin ilerleyişiyle ilgili önemli detaylar sundu. İlk bölümünden savaşın sinyallerini veren final sezonu, izleyiciyi sık sık şaşırtacak gibi görünüyor.

Milyonlarca izleyicinin ana odağındaki başkarakterlerin yanı sıra pek dikkat çekmeyen, dikkat çekse de etkisiz görünen bazı önemli karakterler mevcut. Bu yazımızda Game of Thrones'un final sezonunda büyük rol oynaması muhtemel 5 karakterden söz edeceğiz.

5. Gendry

Robert Baratheon'un gayrimeşru oğlu olarak tanıdığımız Gendry, henüz dizide sinyalleri verilmemiş olsa da Game of Thrones'un kitaplarında oldukça önemli bir karakter. Hikâyenin aslında Targaryen kanına sahip olan Gendry, aynı zamanda Westeros'un en yetenekli demircilerinden biri.

Kitaplardaki önemli konumuna kıyasla dizide fazla dikkat çekmeyen Gendry, yeni sezonda Jon Snow'un yardımcısı olarak karşımıza çıkabilir. Kitaptaki işleyişe göre tahtta hakkı bulunan Gendry'nin kral Jon Snow'u desteklememesi hata olurdu.

4. Samwell Tarly

İlk bölümdeki duygusal sahneyle içimizi burkan Samwell Tarly, şüphesiz ki son sezonun en önemli karakterlerinden biri olacak. Edindiği bilgi birikimi ve sonsuz merakıyla adeta bilirkişi konumunda olan Samwell, Jon Snow ve Daenerys Targaryen'in Gece Kralı'yla olan savaşındaki en önemli silah olabilir.

3. Tyrion Lannister

İlk sezonlarda bile büyük rolü olan Tyrion'ın son sezondaki rolü tamamen farklı olacak. Geçtiğimiz sezondan itibaren Targaryen kanı taşıyıp taşımadığı merak edilen Tyrion'ın ebeveynlerine dair soru işaretleri hâlâ akıllarda. Daha önce bir ejderhaya yakınlaştığını da göz önüne alırsak Tyrion Lannister'ı bu sezon çok farklı yerlerde görebiliriz.

2. Melisandre

Jon Snow'un hayata geri dönmesinde büyük rolü olan Melisandre, son sezonun ilk bölümünde görünmese de Jon ve Daenerys'in en büyük destekçilerinden biri olabilir. Daha önce ateş ve buzu birleştirmenin bir görev olduğundan söz eden Melisandre, bu sezon bol bol karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

1. Bran Stark

Geçtiğimiz sezonların ve bu sezonun en gizemli karakteri şüphesiz Bran Stark oldu. Bu sezonun en önemli karakterlerinden hatta en önemlisi olacağı düşünülen Bran, Gece Kralı'yla doğrudan bağlantı halinde olduğu için bile yeterince güçlü ve tehlikeli bir karakter. Buna ek olarak birçok teoride Bran Stark'ın ejderhaları kontrol edebileceği de konuşuluyor.

Dünyanın en büyük bütçesine sahip olan ve milyonları ekran başına kilitleyen başarılı yapım Game of Thrones, şüphesiz ki yıllarca konuşacağımız bir şekilde veda edecek. Önümüzdeki haftalarda Westeros'ta neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bir kez daha hatırlatalım, kış geldi!

Kaynak : https://www.inverse.com/article/55044-game-of-thrones-season-8-episode-2-important-characters-gendry-bran-sam-tyrion-melisandre
18
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
2
2
0