Game of Thrones’un İlk Bölümü, Korsan Olarak 24 Saatte 55 Milyon Kez İzlendi

27
9
4
3
2
Ortaya çıkan verilere göre Game of Thrones dizisinin final sezonunun ilk bölümü sadece 24 saat içerisinde 54.261.910 defa korsan olarak izlendi.

İki yıllık bekleyiş 14 Nisan’da sona erdi ve Game of Thrones dizisinin final sezonu başladı. Sadece 6 bölüm olacak sezonun ilk bölümü, bütün dünyada büyük bir heyecanla bekleniyordu.

Serinin hayranları her yerde HBO’yu izleyemiyor. Bazı hayranların da ücretli servislere ayırabilecek maddi imkanı yok. Sonuç olarak insanlar korsan servislere yöneliyor.

Küresel olarak korsan hareketini inceleyen MUSO adlı kuruluş, dizinin ilk bölümünün 54,261,910 defa korsan olarak izlendiğini açıkladı. HBO’dan gelen verilere göre ise sezonun açılış bölümünü yasal yollardan izleyen kişi sayısı 17,4 milyonda kaldı.

Verileri daha derinlemesine incelediğimizde ise insanların diziyi illegal yollardan en çok izledikleri ülkeler Çin, ABD, Birleşik Krallık ve Nijerya olarak öne çıkıyor.

MUSO kurucularından olan ve şirketin yönetici koltuğunda oturan Andy Chatterley, insanların hem yasal hem yasadışı yollara başvurarak HBO’nun Game of Thrones dizisine erişmeye çalıştıklarını söylüyor. Chatterley, sekizinci sezonun uzun süredir beklendiğini belirterek, hayranların yayın sitelerine ve torrentlere yüklenmesini adeta çılgınlık olarak nitelendirdi. CEO ayrıca bu duruma sebep olan etmenler arasında HBO’nun her ülkede yayın hizmeti vermemesini de ekliyor.

Hayranları korsan yayınlara iten bir diğer etmenin de sürprizbozan görmekten korkmaları olduğunu belirten Chatterley, bölümün yayınlanmadan saatler önce sızdırıldığını da hatırlattı.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/first-episode-game-thrones-pirated-14385734
27
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
27
9
4
3
2