Game of Thrones’un Sonuna İlişkin En İlginç 9 Hayran Teorisi (Eski Bölümlerden Spoiler)

13
8
3
2
0
Game of Thrones'un final bölümü yaklaştıkça ortaya atılan teorilerin sayısı da artıyor. İşte o ilginç teorilerden bazıları.

Game of Thrones’un artık final sezonundayız ve dizinin final yapmasına sadece 4 bölüm kaldı. Geçtiğimiz 7 sezon boyunca dönen hayran teorileri finale yaklaştıkça artmaya başladı. Forumlarda, sosyal mecralarda, arkadaş ortamlarında herkes yakaladığı ufak detaylarla çeşitli teoriler üretiyor.

İşte fenomen diziye dair ortaya atılan en ilginç teoriler:

Not: Yazı, dizinin geçmiş 7 sezonu ve 8.sezonun ilk bölümüyle ilgili spoiler içermektedir.

Daenerys, dizinin kötü karakteri olacak ve Jon Snow tarafından öldürülecek

Dizinin ilk bölümlerinden bu yana tahtta hak iddia eden karakterlerden bir tanesi olan Dany, tahta oturmaya oldukça yaklaşmışken aşık olduğu adam tarafından tahtın tehdit edildiğini düşünüyor olması Dany’yi de babası gibi çıldırtabilir ve Jon’a onu öldürmekten başka seçenek bırakmayabilir.

Ölüler dirilecek

Son sezonun ilk iki bölümünde yaşlıları, kadınları ve çocukları, White Walkers’a (Ak Gezenler) karşı olan savaşta korumak için kript’e (ölülerin gömüldüğü mahzen) gönderme kararı alınmıştı. Ya Night King (Gece Kralı), mahzendeki Stark’ları canlandırır ve Winterfell’e (Kış Tepesi) içeriden saldırmaya karar verirse? Jon’un Lyanna Stark (annesi) ile karşılaşması oldukça ilginç olabilir.

Iron Bank taraf değiştirecek

Cersei’nin Euron Greyjoy ile birlikte elini en çok güçlendiren etkenlerden bir tanesi de şüphesiz ki Iron Bank, özellikle Lannisterların her zaman borcunu ödediği düşünüldüğünde. Peki, ya Iron Bank, taraf değiştirmeye karar verirse? Filleri de olmayan Cersei, tamamen hüsrana uğrar herhalde

Arya, Jamie’nin yüzünü giyerek Cersei’yi öldürecek (ya da bizzat Jamie öldürecek)

Hayranların en çok beklediği şeylerden bir tanesi, son sezonlarda kalpleri fethetmeyi başaran Jamie’nin Cersei’yi öldürmesi. Ancak bu Jamie’nin yüzünü giyen Arya’da olabilir özellikle Cersei’nin de meşhur listede olduğunu düşünürsek oldukça tatlı bir intikam olabilir. Tabii Arya’nın Jamie kadar uzun olmadığını es geçersek...

Melisandre, Viserion’u geri getirecek

7.sezonda Night King, Dany’nin ejderhalarından Viserion’u avlamış ve ardından onu da kendi ordusuna katmıştı. Hayranlar tarafından ortaya atılan en çılgın teorilerden bir tanesi de daha önce de bir ölüyü canlandırdığını gördüğümüz Melisandre’nin, Viserion’u tekrar canlandırması. Çok muhtemel görünmese de ilginç bir teori...

Gendry, aslında Cersei’nin oğlu

Gendry’yi, Robert Baratheon’un hayatta kalan son 'gayri meşru çocuğu' olarak biliyoruz ancak gerçekten öyle mi? Cersei, geçmiş sezonlarda Catelyn’e, ölmüş olan koyu saçlı bir çocuğu olduğunu söylemişti. Gendry’nin ise annesi hakkında hatırladığı tek şey sarı saçlı olduğu. Yaşanan devasa savaş sonrası hayatta kalan Gendry’nin tahta geçmesi, olabilecek en ilginç finallerden bir tanesi olabilir.

Bran, geçmişte yolculuk yapacak

Bran’in üç gözlü kuzgun olarak zamanda yolculuk yaptığını daha önce görmüştük. Hatta bunlardan bir tanesi de dizinin duygusal olarak en yoğun olduğu Hodor (hold the door) sahnesiydi. Bu teoriye göre Bran, üçüncü bölümde göreceğimiz ve birçok karakterin öleceği savaştan sonra zamanda geçmişe gidecek ve savaşta ölen bir ya da birkaç karakteri kurtaracak. Hatta Bran’in zamanda daha da geçmişe gidip Ned Stark’ın King’s Landing’e gitmesini engelleyeceği bile söyleniyor.

Tyrion aslında bir Targeryan

Bu teori, Tyrion’ın ejderhalardan bir tanesinin zincirlerini çözmesiyle oldukça popülerlik kazanmıştı. Dizi bu konu hakkında çok fazla ipucu vermese de Tyrion’ın Targeryan olması ve muhtemelen bunu Bran’den öğrenmesi oldukça muhtemel.

Demir Taht’a Night King’in oturması

İzleyenlerin büyük bir çoğunluğu üçüncü bölümde gerçekleşecek savaşta, insanların White Walkerları yeneceği düşünülüyor ancak bu teoriye göre Night King hem bu savaşı kazanacak hem de Demir Taht’a oturarak insanlığın sonunu getirecek.

Sizce bu teorilerden hangisinin gerçekleşme ihtimali daha yüksek? Sizin dizinin finaliyle ilgili teorileriniz neler? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/movies/game-of-thrones-predictions/
13
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
3
2
0