Geçirdiği Trafik Kazası Sonrası Komaya Giren Kadın, 27 Yıl Sonra Uyandı

179
68
8
4
3
Birleşik Arap Emirliklerinde yaşanan olayda, çocuğunu okula götürürken trafik kazası geçiren kadın komaya girdi. 27 yılın sonunda uyanan kadının hayati fonksiyonları normal.

1991 yılında yaşanan olayda, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Munira Abdulla isimli kadın, oğlunu okula götürmek için yola çıktı. İçinde oldukları araçla başka bir okul servisinin çarpışması sonucu gerçekleşen kazada kadın komaya girerken, 4 yaşındaki oğlu Omar ise kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Doktorlara göre gözünü açma ihtimali çok düşük olan kadın, hastanede tüp ile beslendi ve pek çok tedavi uygulandı. Kraliyet ailesinin durumu fark etmesi üzerine Almanya'da bulunan özel bir hastaneye gönderilen kadın, 27 yılın sonunda uyandı.

Abdulla'nın Almanya'daki doktorları, öncelikli olarak organların normal olarak çalışmasını sağladıklarını belirttiler. 32 yaşına gelen oğlu Omar ise yaşanan süreçte annesini hiçbir zaman yalnız bırakmadı. 2018 yılında annesinin sesini duyduğunu belirten Omar, daha sonra kendisine seslendiğini ve bu durumdan çok mutlu olduğunu belirtti. Omar annesinin bir gün mutlaka uyanacağını bildiğini ve bunu düşünmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade etti.

İmkansız gibi düşünülen bu durum, aslında o kadar da umutsuz bir vaka değil. Yine de komaya giren hastalar için bu durumu ön görmek mümkün olmayabiliyor. Daha önce de yaşanan benzeri olaylarda, bir adam geçirdiği trafik kazasının ardından 19 yıl boyunca komada kalmıştı. Hepimizin yakından tanıdığı Formula 1 pilotu Michael Schumacher de geçirdiği kaza sonrasında 6 ay süren bir koma süreci geçirmişti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201904231038852241-trafik-kazasindan-sonra-komaya-giren-kadin-27-yil-sonra-uyandi/
179
68
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
179
68
8
4
3