Gmail Çöktü! An İtibarıyla Gmail Üzerinden Dosya Gönderilemiyor

35
11
2
2
2
Popüler e-posta servisi Gmail'de yaşanan kesinti nedeniyle an itibarıyla Gmail üzerinden dosya gönderilemiyor. Yaşanan kesintinin farklı servisleri de etkilediği bildiriliyor.

Dünyanın en popüler e-posta servislerinden biri olan Gmail’de dünya çapında bir kesinti yaşandığı bildirildi. Hem kullanıcılar tarafından paylaşılan raporlar hem de Google tarafından yapılan açıklamalara göre an itibarıyla Gmail’de metin tabanlı e-posta atılabiliyor olsa da e-postalara dosya eklemek mümkün değil.

Şu ana kadar Gmail’in hizmet durumu ile ilgili iki ayrı bildirimde bulunan Google, Gmail - Service Details sayfasında yaptığı açıklamalarda yaşanan kesintinin kaynağını araştırmaya devam ettiğini ve sorun tespit edilir edilmez bir güncelleme yayınlayarak servisi olağan haline döndüreceğini bildirdi.

Gmail'e dosya eklemeye çalışıldığında alınan hata mesajı

gmail çökme

TSİ 10:07 itibarıyla kendi gerçekleştirdiğimiz testlerde Gmail’de standart metin e-postalarının gönderilebildiğini gördük. Ancak göndermek istediğiniz e-postalara düşük boyutlu görseller de dahil herhangi bir dosya eklemeye çalıştığınızda ilerlemeyen bir yükleme barı görüyoruzsunuz ve yeterince uzun süre beklediğinizde ağ bağlantısı hatası ile karşılaşıyorsunuz.

Down Detector'deki Gmail çökme haritası

down detector gmail

Gmail’deki servis sorununu Down Detector’den incelediğimizde sorunun çoğunlukla Hindistan, Japonya, Malezya ve Avustralya gibi Doğu ve Güney Asya ülkelerinde olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte ABD’nın batısı ve Avrupa’da sorundan yoğun bir şekilde etkilenmiş durumda. Haritayı incelediğimizde Türkiye’de sorun yokmuş gibi görünse de kendi testlerimizde kesintiden Türkiye’nin de etkilendiğini gördük.

Bazı kullanıcılar tarafından aktarılan bilgilere göre Gmail'in yanı sıra Google Drive, Google Dokümanlar, Google Voice ve Google Meet gibi hizmetlerde de bazı sorunlar yaşanıyor. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak : https://www.google.com/appsstatus#hl=en&v=issue&sid=1&iid=a45de3b26d6c5872f4cfe8e3424d7a82
35
11
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
11
2
2
2