Google, Chrome ile Yavaş İnternet Sitelerini Tespit Edecek

6
5
2
2
2
Google, Chrome’un, yavaş siteleri belirlemesi ve etiketlemesi için çalışma yürütüyor. Zor bir görevi başarmaya çalışan Google’ın çalışması, site sahiplerini sitelerini daha iyi uygulamalarla optimize edip hızlandırmaya teşvik edebilir.

Hiçbir kullanıcı, internet sitelerine geç bağlanmak istemez. Bir internet sitesine ne kadar hızlı bağlandığınız, hem kullandığınız tarayıcıya hem de internet sitesinin kendisine bağlıdır. Google, Chrome ile yavaş internet sitelerini tespit ederek bağlanma hızlarını artırmaya teşvik etmek istiyor.

Google, şu an yüksek bağlanma hızı için optimizasyonu tamamlanmış internet sitelerini tanımlayan bir rozet sistemi oluşturmanın ilk aşamalarında. Chrome’un geliştirici ekibi, internet sitelerinin bağlanma hızlarını tespit etmek için farklı yöntemleri deniyor.

google yavaş siteler etiketleme

Google, internet sitelerinin performansını değerlendirmek için PageSpeed Insights ve LightHouse gibi uygulamaların kullanılmasını önermektedir. Google’ın bu uygulamaları, internet sitelerinin performanslarını ortaya çıkardığı gibi, sitenin daha iyi araçlarla optimize edilip hızlandırılmasını da sağlamaktadır. 

Google, üzerinde çalıştığı bu etiketleme sistemi, internete sitesi sahiplerinin sitelerini daha iyi hale getirmesini sağlayabilir. Etiketleme sistemi sayesinde insanlar da, daha iyi performans sunan internet sitelerini tercih edebilirler.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/82718-google-working-way-chrome-label-slow-websites.html
6
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
2
2