Google, Yılda 1000'den Fazla Hata Keşfeden Güvenlik Açığı Ödül Programını Yeniledi

13
5
1
0
0
2010 yılından beri Google ekosisteminde yer alan hizmetlerde güvenlik açığı bulan yazılımcılara ödüller dağıtan Google, 10. yılını dolduran Güvenlik Açığı Ödül Programını yenileme kararı aldı.

Teknoloji devi Google, her yıl kendi ürün ve hizmetlerinde güvenlik ile ilgili bir açık bulan insanlara milyonlarca dolar ödemeye devam ediyor. 2010 yılından bu yana kendi ekosisteminde yer alan hizmetleri kullanıcılar için güvenli bir yer haline getirmeye çalışan şirket, Güvenlik Açığı Ödül Programı'nı tamamen yenilediklerini duyurdu.

Alphabet şirketi çatısı altında faaliyet gösteren şirket, güvenlik açığı avcılarının bugüne kadar 11 bin 55 hata tespit ettiğini belirtti. Bug Hunters adlı yeni platform sayesinde daha fazla hata tespit etmeyi hedefleyen şirket, Chrome ve Play gibi kendi hizmetlerini aynı çatı altında toplamaya karar verdi.

Yeni platformda ülke bazlı skor tabloları yer alacak

google bug hunters

Bildiğiniz üzere Google, dünya çapındaki internet trafiğinin en büyük hakimlerinden. Bu kadar büyük bir isim olduğu için de şirket, kullanıcılarının internette güvenle gezinebilmesi için sürekli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu tür çalışmalara yönelik ilk adımı 2010 yılında atan Google, dünyanın dört bir yanından insanların hata tespit ederek ödül alabileceği Güvenlik Açığı Ödül Programı'nı duyurmuştu.

Geçtiğimiz sene Google Güvenlik Açığı Ödül Programı kapsamında 2010 yılından bu yana tam 21 milyon dolardan fazla para verdiğini açıklayan şirket, sadece 2019 yılında 6,5 milyon para ödülü dağıttığını belirtmişti. İnternet devi, bugüne kadar 11 bin 55 bin hatanın tespit edildiğini ancak büyüyerek daha fazla hata tespit etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Güvenlik Açığı Ödül Programı'nda yenilemeye giden şirket, programın adını Bug Hunters olarak değiştirdi ve tüm hizmetlerini tek bir platformda toplama kararı aldı.

Bug Hunters programından önce kullanıcılar, Google'ın hizmetleri olan Chrome, Abuse, Play ve Android'de buldukları güvenlik açıklarını farklı platformlara iletmek zorunda kalıyordu. Yapılan yeni açıklamaya göre Bug Hunters, tüm bu hizmetleri tek bir platformda toplayacak. Platformda yapılan diğer değişiklerden biri de Bug Hunters'ın kullanıcılarına ülke bazlı skor tabloları, ödül ve rozetler sunması oldu.

Kaynak : https://www.theregister.com/2021/07/28/google_revamps_vulnerability_reward_program/
13
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
1
0
0