Google, Kullanıcıları Takip Eden 7 Uygulamayı Mağazasından Kaldırdı

21
6
3
1
0
Avast'ın tespit ettiği 7 casusluk uygulaması Google Play Store'dan kaldırıldı. Kullanıcıların; çocuklarını, çalışanlarını, eşlerini ve diğer kişileri takip etmesine imkan sağlayan casusluk uygulamaları, kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle platform mağazasından kaldırıldı.

Akıllı telefonların yaygın olarak kullanılması dijital güvenlik sorunlarını da beraberinde getirdi. Kimi uygulamalar doğrudan kötü amaçlı olarak geliştirilirken kimi uygulamalarsa kullanıcıların gizliliklerini tehdit ediyorlar. Google, bu konuda hassas davranmaya çalışsa da bazı uygulamalar Google Play Store'da yer alabiliyor ve kullanıcıların bildirimleri üzerine gerekli işlemler yapılıyor.

Google şimdi ise her biri en az 50 binden fazla indirme sayısına sahip olan 7 uygulamayı mağazasından kaldırdı. Bir Rus geliştirici tarafından oluşturulduğu belirtilen uygulamalar, kullanıcıların takip edilmesi işlevini görüyor ve bu da gizlilik için büyük bir sorun teşkil ediyordu.

play store

Popüler bir siber güvenlik firması olan Avast tarafından bildirilen bu uygulamalar kullanıcıların çocuklarını, eşlerini, çalışanlarını ve diğer takip etmek istedikleri kişileri hedef alıyor. Bu uygulamalar kullanılarak hedef kişilerin yerleri tespit edilebiliyor, arama ve mesajlaşma geçmişleri kopyalanabiliyordu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avast yetkilileri, Google'a bildirilen bu uygulamaların insanların gizliliği için fazlasıyla etik dışı olduğunu açıkladılar. Google Play Store'da böyle uygulamaların bulunmaması gerektiğini söyleyen Avast yetkilileri, bu konuda Google ile iş birliği yapmak için hazır olduklarını ifade ettiler.

İşte Google Play Store'dan kaldırılan 7 uygulama:

  • Track Employees Check Work Phone Online Spy Free (Çalışanları şirket telefonları üzerinden takip eymeye yarıyor.)
  • Employee Work Spy (Yine çalışanlar hedef alınarak oluşturulmuş bir uygulama.)
  • Spy Tracker (Çocukların hedef alındığı uygulama.)
  • Phone Cell Tracker (Genel takip uygulaması.)
  • Spy Kids Tracker (Benzer şekilde çocukları hedef alan uygulama.)
  • Mobile Tracking (Bu da genel takip için oluşturulan bir uygulama.)
  • SMS Tracker (Hedeflenen kişinin mesaj geçmişini kontrol etmeye yarayan uygulama.)

Bu tarz uygulamalar son dönemlerde popülerliğini artırmaya başladı. Hatta Webtekno ekibi olarak bununla ilgili ücretli bir yazılımı satın alarak sizler için denemiştik. O videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-removes-seven-stalking-apps-from-the-Play-Store_id117551
21
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
6
3
1
0