Google, Pixel 6 Serisi Hakkında İlk Bilgileri Paylaştı: Kendi Google Yonga Setiyle Gelecek

23
4
1
1
0
Google, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda Pixel 6 serisi hakkında ilk bilgileri paylaştı. Bu bilgilerin en bomba olanı, şirketin kendi yonga setini geliştirdiğini duyurmasıydı. Pixel 6, Google’ın kendi yonga seti Tensor’la gelecek.

Google’ın ‘bi’ Türkiye’ye gelmedi’ dedirten, özellikleriyle çoğu kişiyi kendine çekmeyi başaran Pixel akıllı telefon serisi, yakın zamanda yeni üyelerine kavuşacak. Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro olarak isimlendirilecek bu üyeler, Google’ın akıllı telefonlarına yeni bir nefes getirecek. Bu yeni nefesin ilk detaylarıysa bugün, Google tarafından resmen paylaşıldı.

Google, yeni Android akıllı telefonlarına dair çok bilgi paylaşmadı. Fakat şirket, bu telefonlarda tüm işlemleri yönetecek yonga setine dair önemli bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre Google, yeni Pixel 6 serisinde ‘Tensor SoC (yonga seti)’ isimli yonga setine yer verecek. Şirketin veri merkezlerinde kullandığı işlemcilerinin adını taşıyan yonga setinin detaylarıysa şu şekilde:

Google, kendi yonga setini geliştirdi:

google tensor

Tensor yonga seti, yalnızca işlemciden oluşmuyor. Google tarafından tasarlanan yonga seti, bünyesinde yapay zekayı yönetecek mobil TPU’yu ve güvenliği sağlayacak Titan M2 çipini barındırıyor. Bununla birlikte bir adet işlemci, grafik işlem birimi ve 5G modem de yonga setinin içinde yer alıyor. Bu parçaların detaylarıysa bilinmiyor.

Pixel 6 hakkında paylaşılan detaylar:

google

Google’ın Twitter’da yaptığı duyurularda Pixel 6 telefonları hakkında verdiği bilgilere renk seçenekleriyle başladı. Buna göre seri, üç farklı renk seçeneğine sahip olacak. Ardından kamera bölümü hakkında konuşan Google, Pixel 6 Pro’nun 3 kamera ve 4x optik yakınlaştırma yapabilen bir telefoto lense sahip olacağını duyurdu. Pixel 6’daysa telefoto lensinin olmayacağını, diğer 3 kameranınsa aynı olacağını belirtti. Bu detaylar dışında başka hiçbir şey paylaşılmadı.Telefonların bu sonbahar ayında çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://twitter.com/madebygoogle/status/1422226005339557889
23
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
1
1
0