Google, Play Store İade Sisteminde Değişikliğe Gitti: İşlemler Artık Daha Uzun Sürebilir

30
6
0
0
0
Google Play Store'daki en iyi güvenlik özelliklerinden biri iade ödemesi karar sistemi olmuştu. Hatalı bir satın alma işlemi yaptıysanız ya da bir uygulamadaki bir şeyi yanlışlıkla satın aldıysanız paranızı hemen anında geri alabilmek, kullanıcı açısından muazzam bir özellikti. Fakat Google'ın yaptığı değişiklik, kullanıcıları memnun edecek gibi durmuyor.

Google Play Store destek sayfalarına yapılan son güncelleme, "Geri ödemeniz yaklaşık 15 dakika sürer" kısmının "Bir kararın alınması dört iş gününe kadar sürebilir" şeklinde değiştirilmesini içeriyor. Para iadesi işlemi her seferinde o kadar uzun sürmese de teorik olarak hafta sonu bir istekte bulunursanız işleminizin bitmesi bir haftayı bulabilecek.

Yanlışlıkla pahalı bir uygulama satın aldıysanız bu durum sizin için hiç de iç açıcı olmayabilir. Bununla birlikte geri ödeme süresindeki artış tamamen kötü olmayabilir zira bu durumun karar alma kısmının iyileştirilmesine yardımcı olma ihtimali bulunuyor. Para iadesinin neden istendiğinin anlaşılması için biraz daha zamanın olması, para iadesi talep edemediğiniz sorunların önlenmesinde elzem olabilir.

İnternet üzerinden herhangi bir alışveriş yapıldığında iade sisteminin kolay olması, kullanıcıların o markaya sempati duyması anlamına geliyor. Birçok kişinin böyle süreçlerde çok sıkıntılı anlar yaşayıp saçlarını yolduğunu bildiğimizden Google'ın bu değişiklik ile neler yapmaya çalıştığından çok emin değiliz. İlerleyen günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/06/13/google-play-store-refunds/
30
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
6
0
0
0