GTA 6'yı GTA 5'ten Daha İyi Bir Oyun Haline Getirecek 6 Özellik

236
62
38
18
14
Rockstar Games'in herhangi bir açıklama yapmaktan uzak durduğu yeni oyunu GTA 6, oyunseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Oyunun neler sunacağı şu an için bilmiyoruz ancak GTA 6'nın Red Dead Redemption 2 ve GTA 5'ten daha iyi olmasını sağlayacak bazı fikirlere sahibiz.

Oyunseverlerin gözü kulağı uzunca bir süredir Rockstar Games'in üzerinde. Bunun nedeni ise şirketin, dünya genelinde efsaneleşmiş bir oyun serisi olan "Grand Theft Auto"nun yeni üyesi üzerinde çalışıyor olması. Oyunla ilgili bugüne dek hiçbir resmi bilgi edinemedik ancak ortaya çıkan bilgiler, GTA 6 için geri sayımın sürdüğünü gözler önüne seriyor.

Rockstar Games'in GTA 6 üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yadsınamaz bir gerçek. Ancak oyunun oyunseverlere neler sunacağını Rockstar Games hariç kimse bilmiyor. Peki GTA 6'nın GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'den nasıl daha iyi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Bu haberimizde sizlerle, GTA 6'yı GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'den daha iyi yapabilecek 6 özellik üzerinde konuşacağız. Dilerseniz hemen, bu özelliklere yakından bakalım.

Yapılabilecek çok daha fazla şeyin olduğu daha geniş bir dünya

GTA harita

Rockstar Games, her yeni GTA oyununda haritayı biraz daha büyüttü. GTA 5'in haritası ise oyunseverler için çok büyük bir dünya oluşturdu ve bu dünya, içerisinde pek çok şey barındırdı. Ancak GTA 6'nın GTA 5'e fark atabilmesi ve oyunseverlerin ilgisini çekebilmesi için hem daha büyük hem de içerisinde yapabileceğimiz daha çok şeyin olduğu bir haritanın geliştirilmesi gerekiyor. 

Oyunseverlerin ezbere bildikleri üzere GTA 5'te pek çok aktivite bulunuyordu. Bu aktivitelerden bazıları paraşütle atlama, golf ve tenis oynama, sinemaya gitme ve avlanma gibi şeylerdi. Dolayısıyla oyunseverler, GTA 6'da bu aktivitelere ek olarak yeni aktiviteleri de yapabilmek istiyorlar. Ancak Rockstar Games'in bu konuda ne gibi yenilikler yapacağı şimdilik büyük bir sır.

Ayar ve mekanik değişiklikleri

GTA 5

Rockstar Games, özellikle de GTA 5'te mümkün olan en yüksek gerçekçiliği yakalamaya çalıştı. Şirket, oyunun tamamında bunu gösterememiş olsa da yine de iyi bir iş çıkardı. GTA 6'yı bir tık daha öne çıkartacak olan konulardan bir tanesi ise ayar ve mekaniklerde yapılacak ufak değişikliklerdir. 

Daha gelişmiş bir yapay zeka

GTA 5

GTA 5'te yapay zeka tarafından kontrol edilen ve oyunumuzun hikayesi ile ilgisi olmayan pek çok sıradan karakter bulunuyor. Bu karakterleri kimi zaman denizde gördük kimi zaman yolda yürürken. Ancak ATM'den para çekmeye çalışan bir karakteri ve çocuğunu okula bırakan bir karakteri hiçbir zaman görmedik. Rockstar Games, GTA serisi için çok büyük bir prodüksiyon kuruyor. Dolayısıyla da bu karakterlerin çok daha fazla şey yapabilmesi gerekiyor.

Görevlerin entegrasyonu

GTA 5

GTA 5'te çok sayıda ana görev bulunuyor. Bu görevlere ek olarak bir de yan görevler bulunuyor ancak ne yazık ki bu yan görevler, oyunun ana hikayesi ile pek de ilgili olmuyor. Fakat Rockstar Games, Red Dead Redemption 2'de bu durumun farkına vardı ve yan görevleri ana görevlerle bir bütün haline getirmeye çalıştı. Şirket, eğer GTA 6 ile fark yaratmak istiyorsa yan görevlerle ana görevleri daha da bütünleştirmeli.

Sanal gerçeklik desteği

VR gözlük

Sanal gerçeklik bir sürede hayatımızın içerisinde olan yeni bir teknoloji. Oyun geliştirici şirketler, bu teknoloji ile uyumlu çalışan yeni oyunlarını piyasaya sürmekten hiç geri durmadılar. Rockstar Games gibi köklü bir firma, dünyanın tamamına hitap etmese de GTA 6'ya sanal gerçeklik desteği sunmayı tercih edebilir. Böylelikle GTA 6'nın en azından imkanı olan oyunseverlere sunacağı imkanlar artacaktır.

Daha da gelişmiş bir GTA Online

GTA Online

GTA Online, oyun sektörüne yeni bir soluk kazandı. Oyunseverler bu sisteme çok büyük bir ilgi gösterdiler. Rockstar Games de bu büyük ilginin farkında. İşte bu yüzden şirketin, GTA 6'yla birlikte GTA Online'ı da geliştirmesi gerekiyor. Şirket bu sayede oyunseverleri kendisine daha çok bağlayacaktır. Bunun doğal bir sonucu olarak da oyunseverler daha keyifli dakikalar geçirirken, Rockstar Games de daha çok para kazanmış olacak.

Elbette GTA 6'nın oyunseverlere neler sunacağını şu an için bilmiyoruz ancak GTA 6'nın varlığı bile oyunseverleri heyecanlandırmaya yetiyor. Rockstar Games'in yapacağı açıklama, GTA 6'yla ilgili detayları ortaya koyacak ve bizler de bu sayede GTA 6 ile ilgili resmi bilgiler edinebileceğiz. Ancak Rockstar Games'in bu açıklamayı ne zaman yapacağını hiç kimse bilmiyor.

Bonus: GTA 6'da Olması Beklenen 5 Şey

Kaynak : https://twinfinite.net/2019/10/6-ways-gta-vi-can-be-even-better-than-gta-v-rdr-2/4/
236
62
38
18
14
Emoji İle Tepki Ver
236
62
38
18
14