Hideo Kojima, Bir Oyunu ‘Kojima Oyunu’ Yapan Şeyi Açıkladı

40
5
4
3
3
Metal Gear Solid gibi çok önemli bir seriye imzasını atmış olan Hideo Kojima, bir oyunun "Kojima Oyunu" olabilmesi için gereken şeyleri açıkladı. Kojima'nın açıklamaları, oyun tutkunlarının dikkatini çekebilir.

Ünlü video oyun üreticisi Hideo Kojima'yı ve onun işlerini biliyorsanız muhtemelen onun filmlere olan aşkını da biliyorsunuzdur. Ayrıca onun oyunlarındaki "Kojima" tarzı kapak tasarımlarına, posterlere ve diğer tanıtım materyallerinde kullandığı tasarımlara da aşinasınızdır fakat bir oyunun Hideo Kojima oyunu olabilmesi için bunlardan daha fazlası gerekiyor. 

Kojima'ya göre bir oyunu "Hideo Kojima oyunu" olarak adlandırabilmek için oyunun konseptinin, prodüksiyonunun, orjinal hikâyesinin, senaryosunun, ayarlarının, oyun dizaynının, rol dağıtımının, oyun içerisindeki zorluk seviyesi ayarlamalarının, görsel dizaynının, düzenlemelerinin ve diğer her detayının kendisi tarafından yapılmış olması gerektiğini söyledi. Açıklamalara göre bir oyunda "Hideo Kojima oyunu" ibaresi yer almıyorsa bu durum, oyunun fikrinin, dizaynının ya da üretiminin Kojima tarafından yapılmadığını gösteriyor.

Death Stranding, bir "Kojima" oyunu mu?

Death Stranding

Bu soruya cevabımız ise evet. Kojima'nın açıklamalarına bakacak olursak Death Stranding, "Hideo Kojima" imzasını taşıyan bir oyun olacak. Kojima'nın bu zamana kadar yaptığı işlere bakacak olursak Death Stranding'in oyun dünyasında ciddi bir etki yaratacağını söyleyebiliriz.

PlayStation tarafından yayınlanan oyunun hikâyesi ise şu şekilde: "Yakın bir gelecekte, gizemli patlamalar yüzünden gezegen ciddi anlamda hasar aldı ve Death Stranding adı verilen bir dizi olayı başlattı. Hastalıklı yaratıklarla ve yok olma tehlikesiyle burun buruna gelmiş bir dünyayla dolu bir ortamda hayatta kalmaya çalışan Sam Bridges'in omuzlarında insanlığın yok olmasını önlemenin yükü var. Perişan olmuş çorak arazilerde yolculuk yaparak insanlığı kurtarmaya çalışan Sam Bridges, insanlığı yok olmaktan kurtarabilecek mi?"

Sizler oyun hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/09/22/hideo-kojima-death-stranding-a-hideo-kojima-game-explained/
40
5
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
40
5
4
3
3