Hızlı ve Öfkeli'nin Gökdelen Fatihi Otomobili, Polis Oldu

66
13
5
5
3
Hızlı ve Öfkeli 7'de bir gökdelenden diğerine atlayan süper spor otomobil W Motors Lykan HyperSport, Abu Dabi polis güçlerine katıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinde birbirinden lüks polis arabaları ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin; Japonya’da bir Nissan GT-R, İtalya’da bir Lamborghini Huracan ya da Dubai’de bir Bugatti Veyron’u polis aracı olarak görmek çok da anormal değil. Peki ya Abu Dabi'de? Orada da artık bir W Motors Lykan HyperSport’u polis aracı olarak görebilirsiniz.

Lykan HyperSport’un adı tanıdık gelmediyse Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filminde gökdelenler arası uçuşa geçen süper spor otomobil diyerek hatırlatabiliriz. İlk kez 2015 yılında test amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne gelen araç, artık resmi olarak Abu Dabi polis güçlerinin emrine katılmış durumda.

Bu süper spor otomobilin kaputunun altında 740 beygirlik 3,7 litrelik çift turbo düz altı motor yer alıyor. 395 km/sa maksimum hızı bulunan otomobil, 0’dan 100 km/sa hıza yalnızca 2,8 saniyede çıkabiliyor. Yani Lykan HyperSport’tan kaçmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Tabii ki bir otomobilin yetenekleri, sürücüsüyle doğru orantılı.

Lykan HyperSport, 3,4 milyon dolar yani yaklaşık 20,5 milyon TL gibi inanılmaz bir fiyat etiketine sahip. Dolayısıyla bu canavarın yuları, sıradan bir durumda çözülmeyecek. En azından artık bir gökdelenin çatı katında saklanmaktan daha iyi bir yerde olduğunu biliyoruz.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/3-4-million-hypercar-joins-abu-dhabi-police-force
66
13
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
66
13
5
5
3