Huawei, 2019'da HarmonyOS'lu Bir Telefon Gelmeyeceğini Açıkladı

20
6
4
3
1
Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Yang, Huawei'nin Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üretmeye devam edeceğini ve en azından 2019 yılının sonuna kadar HarmonyOS işletim sistemine sahip bir akıllı telefon planlarının olmadığını açıkladı.

ABD hükümeti tarafından yaptırımlara tabi tutulan Huawei, kendi işletim sistemi kartını oynadı ve geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda kendi işletim sistemi HarmonyOS'u duyurdu.

HarmonyOS; akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar, otomobiller ve akıllı saatler gibi çeşitli ürünlerde kullanılacak bir şekilde geliştirildi. Huawei'nin HarmonyOS'tan beklentisi çok yüksek ancak şirket bir kez daha, HarmonyOS işletim sistemine sahip olan bir akıllı telefonu en azından 2019 yılında piyasaya sürmeyeceğini açıkladı.

harmony os

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Yang, tüm yaşananlara rağmen Android ekosistemini korumak istediklerini açıkladı. Yang'ın açıklamalarına göre Huawei, HarmonyOS'u sadece Android işletim sistemini kullanamadığı durumlarda akıllı telefonlarında kullanacak.

Yang, şirketin ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek olan yeni amiral gemisi Mate 30 Pro'nun Android işletim sistemine sahip olacağını söyledi. Açıklamalara göre Huawei, ABD tarafından bir yaptırım uygulanmaya başlayacağı son dakikaya kadar akıllı telefonlarında Android işletim sistemi kullanmaya devam edecek.

Huawei'nin bu açıklamaları, HarmonyOS'u bir süre daha akıllı telefonlarda göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Ancak yine de ABD hükümeti, yaptırımları uygulamaya başladığı anda Huawei, HarmonyOS'a geçiş yapmak zorunda kalacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/08/22/huawei-harmonyos-smartphone-not-coming-this-year/
20
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
4
3
1