Huawei, ABD'de Yüzlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor

42
9
7
5
2
Ulusal güvenlik tehdidi taşıdığı gerekçesiyle ABD'nin çeşitli yaptırımlar uyguladığı Huawei, ABD'de bulunan araştırma laboratuvarındaki yüzlerce çalışanı işten çıkaracak.

Wall Street Journal'ın haberine göre Çinli teknoloji devi Huawei, ABD'deki yüzlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. ABD ile Çin arasında gerçekleşen ticaret savaşlarından en çok etkilenen şirket konumundaki Huawei, Trump'ın G20 zirvesinde yaptığı açıklamalarla yaptırımlardan kurtulacak gibi görünüyordu ancak gelen son haberler işlerin o kadar da iyi gitmediğini gösteriyor.

futurewei

Yaptırımların hâlâ devam ettiğini söyleyen Huawei yetkilileri, ABD'nin bu yaptırımları esnetme kararının yürürlüğe girmesini bekliyor. Bir yandan da Huawei, ABD'de Futurewei Technologies adı altında faaliyet gösteren bir araştırma kuruluşundaki çalışanlarını işten çıkarmayı planlıyor. Ayrıca şirket bünyesinde görev alan bazı Çinli çalışanların ülkelerine dönmeleri durumunda Huawei bünyesinde çalışmaya devam edebilecekleri de belirtildi.

Mayıs ayında Beyaz Saray'ın ABD Ticaret Bakanlığı'na verdiği talimat sonucunda ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle ABD ile ticaret yapması yasaklanan Huawei, şu an için ABD'den donanım ve yazılım tedariği yapamıyor. Google'ın Ağustos ayına ertelediği bu durum, Trump'ın açıklamalarıyla eskisine dönmüş gibi görünüyordu ancak gelen son bilgilere göre Huawei bir süre daha yaptırımlara maruz kalacak.

İki ülke arasında yaşanan sorunların çözülüp çözülemeyeceğini, çözülecekse ne zaman çözüleceğini önümüzdeki aylarda görüyor olacağız. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/14/20693830/huawei-futurewei-technologies-layoffs-report-us-china-trade-war
42
9
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
42
9
7
5
2