Huawei, İşletim Sistemi İçin Avrupa'da Harmony İsmini Düşünüyor

39
7
6
3
3
Huawei, kendi işletim sistemiyle ilgili AB Patent Ofisi'ne yeni bir başvuruda bulundu. Başvuru, hem mobil platformlar hem de bilgisayarlarda kullanılacak bir işletim sistemini içeriyordu. Bu işletim sisteminin ismi ise Harmony olarak belirlenmiş durumda.

Trump yönetiminin açıklamaları sonrası Çinli teknoloji devi Huawei'ye adeta savaş açıldı. ABD merkezli şirketler birer birer Huawei ile çalışmayacaklarını açıkladılar. Bu şirketlerden bir tanesi de Google oldu. Google, Huawei'nin Android lisansını iptal ettiğini duyurdu.

Huawei ise, Google'ın bu lisans iptaline karşılık olarak kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu işletim sisteminin Android'e göre çok daha hızlı olduğu belirtildi. İşletim sisteminin ne zaman hizmete sunulacağı bilinmese bile akıllı telefon kullanıcıları, Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili gelişmeleri dikkatle takip ediyorlar.

Huawei'nin işletim sistemi bugüne kadar Hongmeng OS olarak anıldı. Ancak şirket, Avrupa'da bu isme sıcak bakmıyor gibi görünüyor. Bunun nedeni, Huawei'nin AB Patent Ofisi'ne yaptığı bir lisans başvurusu. Şirket, "Harmony" isminde bir işletim sisteminin patentini almak için 12 Temmuz'da bir başvuru yaptı ve yapılan başvuru şu an için inceleme aşamasında.

İşte Huawei'nin Harmony adı için yaptığı patent başvurusu:

Bu patent ile ilgili açıklamalar ise işletim sisteminin hem mobil platformlar hem de bilgisayarlarda kullanılabileceğini ortaya koyuyor.  Bu da şirketin, çapraz platfromlarda kullanılabilecek bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını gösteriyor. 

Daha önce Android'e alternatif olarak farklı işletim sistemleri üzerinde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında Amazon Fire OS, Samsung Tizen, Firefox OS ve hatta Windows'un bile mobil işletim sistemleri geliştirildi. Ancak bu işletim sistemleri beklenen etkiyi yaratmadı ve projeler genel anlamda rafa kalktı. Huawei'nin işletim sisteminin geleceği de şu an için belirsizlik taşıyor. İlerleyen dönemlerde Hongmeng OS veya Harmony ismiyle tanışacağımız bu işletim sistemi bizlere neler sunacak, hep birlikte göreceğiz

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/07/15/huawei-wants-to-name-its-android-os-replacement-harmony-in-europe/
39
7
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
39
7
6
3
3