Huawei, Samsung’un Galaxy A80’de Kullandığı Özçekim Kamerasının Benzerini Kullanacak

14
3
3
3
0
Samsung Galaxy A80’in üç sensörlü özçekim kamerasının bir benzerini Huawei’nin yeni modellerinde görebiliriz. Çinli firma, bener bir kamera sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Çinli teknoloji devi Huawei, ilk çıktığı dönemlerde oldukça yoğun şekilde taklitçilikle suçlanmıştı. Firmanın ilk telefonları, Apple ve Samsung’un amiral gemisi telefonlarına benzerlikleriyle dikkat çekiyordu.

O dönemdeki suçlamaları geride bırakan firma, son patentinde Samsung’un Galaxy A80 serisinde kullandığı üç sensörlü özçekim kameralarının bir benzerini geliştirme amacında olduğunu gösterdi. Bu rotasyonlu kamera modeli firmanın ilgisini çekmiş gibi görünüyor.

Çin’de yapılan patent başvurularında ekranın üst kısmındaki geniş, artık çentik olmaktan çıkıp tırnak haline gelmiş kısımda yan yana üç sensör göze çarpıyor. Bazı tasarımlarda kameraların pozisyonu değişse de üç özçekim kamerası fikri değişmiyor.

Patentlerdeki tasarımlara bakınca akla gelen bir diğer soru da “Huawei, fiziksel tuşlu telefonları geri mi getirecek?” oluyor. Çinli üreticinin bu konuda ne düşündüğü bilinmiyor ancak bu telefon görselleri, kamera tasarımını göstermesi için kullanılmış olabilir. Bir diğer ihtimal de ekrana gömülü sensörün yerini göstermesi açısından böyle bir çizim tercih edilmiş olması.

Bazı arka kamera tasarımları Huawei P30’un arka kamera sistemiyle benzerlik gösterse de bazı kameralar oldukça farklı tasarımlara sahip. Bu da patentlerin ne kadar gerçek olduğu ya da deneysel olup olmadıkları sorusunu doğuruyor. Teknoloji firmalarının sırf rakiplerine zorluk çıkarmak için bile kullanmayacakları patentler aldıklarını biliyoruz.

Huawei genel olarak dikey kamera dizilimleri kullanıyor. Bu açıdan bakınca yatay üç kameralı sistem şirket için oldukça farklı bir çalışma olacak. Yeni telefonların ne zaman çıkacağı bilinmese de patentlerdeki telefonların yakın zamanda piyasada olması beklenmiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/could-future-huawei-phone-borrow-the-samsung-galaxy-a80s-key-feature
14
3
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
3
0