Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Huawei’ye İlk Af Geldi, SD Kart Kullanması İçin Yol Açıldı

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte pek çok ABD’li şirket ve oluşum, Çinli Huawei ile ortaklıklarını bozdu. Google dışında Huawei’ye "darbe vuran" bir diğer oluşum ise SD Birliği olarak bilinen ve hafıza kartları standartlarını belirleyen topluluktu. SD Birliği, geçtiğimiz hafta firmalar listesinden çıkardığı Huawei'yi, listeye geri aldı.

Huawei’ye İlk Af Geldi, SD Kart Kullanması İçin Yol Açıldı
Şahin Kılınç Şahin Kılınç /

ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın etkileri genişleyerek devam ediyor. Huawei’nin Google başta olmak üzere pek çok şirketten darbe yemesine neden olan yaptırımlardan birisi de SD Birliği’nin Huawei’yi liste dışı bırakmasıydı. Bunun anlamı, piyasaya sürülecek Huawei cihazlarının SD ya da MicroSD kart desteğinden yoksun kalmasıydı.

Kullanıcıların geneli için artık yerleşik hafızalar yeterli olsa da SD kartlar, hâlâ yük sırtlamaya devam ediyorlar. Dolayısıyla böyle bir yaptırımın Huawei’yi kısa vadede etkileyip alternatiflere yönlendireceği de aşikardı. En azından firma daha önce denediği şeyleri bu kez yaygınlaştırmak zorundaydı.

Huawei’ye İlk Af Geldi, SD Kart Kullanması İçin Yol Açıldı

Huawei’yi geçen hafta üye şirketler listesinden sessiz sedasız çıkaran SD Birliği, bu kararından çaymışa benziyor. Bir Huawei temsilcisinin ABD’deki teknoloji basınına aktardığı bilgilere göre örgüt, Huawei’yi yeniden şirketler listesine aldı. SD Birliği konu hakkında henüz net bir açıklama yapmamış olsa da bu durum önemli bir şeyin de işaretcisi.

Huawei ise SD kart tercihi yerine Mate 20 Pro ve P30 Pro modellerinde kullandığı NM Card (Nano Hafıza Kartı) sistemini benimsemişe benziyor. Bu bağlamda Huawei’nin SD kartlara yeniden dönüş yapma ihtimalini de zayıf görüyoruz. Nitekim amiral gemisi haricindeki orta ve düşük bütçeli cihazlar için hafıza kartı seçeneği hâlâ geçerli görünüyor.

Huawei’ye İlk Af Geldi, SD Kart Kullanması İçin Yol Açıldı

ABD’nin diplomatik baskılar yaratmak için sektörlerdeki baskıyı arttırması, çoğu ABD’li şirket için de aslında kötü bir karar. Zira rekabet dengelerinin aniden değişmesi, Google’ın en çok Android cihaz satan ikinci firmadan yoksun kalması gibi durumlar var. Hatta yüzeysel olarak bu işten faydalı çıkacakmış gibi görünen Apple’ı bile zarar sürükleyen etmenler olduğunu söylemek mümkün.

YORUMLAR

(9)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
T
Taylan Karahan 6 yıl önce
Huawei yavaş yavaş toparlanıyor, umarım daha iyi yerlere gelebilir.
P
player453 player453 6 yıl önce
yakında kodlamayı biz bulduk siz yapamazsınız diyecekler
N
Nihat Nihat 6 yıl önce
amaçları kullanıcıları tedirgin edip seçenekleri arasından Huawei yi çıkarmak eğer Huawei dediği gibi her türlü giyilebilir vs gibi cihazlarla ortak çalışabilecek bir işletim sistemi yapmayı başarırsa çok güzel olur Çin'de bunu kullanmayı zorunlu yaparsa Amerika nin finansal krize girmesi kesin olur
E
Ekrem Turan FIRAT 6 yıl önce
çin zorunlu yaparsa mı bize gelip türkiyede diktatörlük var deme sakın evt olabilir ama sen bile başka ülke için bunun olmasını tavsiye ediyorsan diyrmezsin çinin komünizini çok seviyorsunuz herhalde