Huawei’ye İlk Af Geldi, SD Kart Kullanması İçin Yol Açıldı

58
11
5
3
0
ABD Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte pek çok ABD’li şirket ve oluşum, Çinli Huawei ile ortaklıklarını bozdu. Google dışında Huawei’ye "darbe vuran" bir diğer oluşum ise SD Birliği olarak bilinen ve hafıza kartları standartlarını belirleyen topluluktu. SD Birliği, geçtiğimiz hafta firmalar listesinden çıkardığı Huawei'yi, listeye geri aldı.

ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın etkileri genişleyerek devam ediyor. Huawei’nin Google başta olmak üzere pek çok şirketten darbe yemesine neden olan yaptırımlardan birisi de SD Birliği’nin Huawei’yi liste dışı bırakmasıydı. Bunun anlamı, piyasaya sürülecek Huawei cihazlarının SD ya da MicroSD kart desteğinden yoksun kalmasıydı. 

Kullanıcıların geneli için artık yerleşik hafızalar yeterli olsa da SD kartlar, hâlâ yük sırtlamaya devam ediyorlar. Dolayısıyla böyle bir yaptırımın Huawei’yi kısa vadede etkileyip alternatiflere yönlendireceği de aşikardı. En azından firma daha önce denediği şeyleri bu kez yaygınlaştırmak zorundaydı.

Huawei’yi geçen hafta üye şirketler listesinden sessiz sedasız çıkaran SD Birliği, bu kararından çaymışa benziyor. Bir Huawei temsilcisinin ABD’deki teknoloji basınına aktardığı bilgilere göre örgüt, Huawei’yi yeniden şirketler listesine aldı. SD Birliği konu hakkında henüz net bir açıklama yapmamış olsa da bu durum önemli bir şeyin de işaretcisi. 

Huawei ise SD kart tercihi yerine Mate 20 Pro ve P30 Pro modellerinde kullandığı NM Card (Nano Hafıza Kartı) sistemini benimsemişe benziyor. Bu bağlamda Huawei’nin SD kartlara yeniden dönüş yapma ihtimalini de zayıf görüyoruz. Nitekim amiral gemisi haricindeki orta ve düşük bütçeli cihazlar için hafıza kartı seçeneği hâlâ geçerli görünüyor.

ABD’nin diplomatik baskılar yaratmak için sektörlerdeki baskıyı arttırması, çoğu ABD’li şirket için de aslında kötü bir karar. Zira rekabet dengelerinin aniden değişmesi, Google’ın en çok Android cihaz satan ikinci firmadan yoksun kalması gibi durumlar var. Hatta yüzeysel olarak bu işten faydalı çıkacakmış gibi görünen Apple’ı bile zarar sürükleyen etmenler olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-sd-association-991853/
58
11
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
58
11
5
3
0