3+1 Manzaralı Ev Gibi Geniş Olan 2022 Model Hyundai Tucson'un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

32
8
3
3
3
Hyundai'nin yeni SUV modeli Tucson, şık tasarımıyla birlikte tüm dikkatleri üzerine topluyor. 2022 Hyundai Tucson, günümüz teknolojisine uygun özellikleri, konforu ve performansı ile SUV kategorisinin gözbebeği. Biz de sizler için bu başarılı SUV modeli Hyundai Tucson'un özeliklerine ve fiyat listesine yakından baktık.

Hyundai, 2004 yılında tanıttığı ilk Tucson modelinden sonra model üzerinde büyük geliştirmeler yaptı. Güney Kore devi firma, yeni Hyundai Tucson ile birlikte hem güç, hem de konforu bir arada sunuyor. Üstelik, Hyundai Tucson 2022 modeli, daha önceki Tucson modellerine göre oldukça büyük tasarım değişikliklerine sahip. 

Bir önceki Tucson modeli ile karşılaştırdığımızda, yeni Tucson tamamiyle yenilenmiş bir tasarım ile önümüze çıkıyor. Özel led detayları ve kaslı duruşu ile birlikte Hyundai Tucson, tamamiyle konforlu bir aile otomobili görünümünü sağlıyor diyebiliriz. Peki Hyundai Tucson bize ne sunuyor? Hyundai Tucson'un özellikleri ve fiyat listesi ile birlikte tüm detaylarını inceledik.

Tasarım

Dış tasarım: Bir önceki Hyundai Tucson’a göre daha kaslı

Hyundai Tucson özellikleri

Hyundai, yeni model Tucson’da büyük bir tasarım değişikliğine gitmiş. Bir önceki Tucson modeline göre daha da geliştirilmiş olan yeni Hyundai Tucson, oldukça özel detaylara sahip diyebiliriz. Yeni Tucson’un ön kısmına baktığımızda oldukça sportif bir görünüm bizi karşılıyor. Otomobilin ön kısmında göz gezdirdiğimizde, ızgara dizilimi oldukça dikkatimizi çekiyor. Farklı bir tasarıma sahip Tucson’un ön ızgarası, sağ ve sol taraflara dizilmiş led aydınlatmalar ile daha da dikkat çekici hale getirilmiş. Hyundai, bu modelinde parlak krom ve siyah krom olmak üzere iki adet ızgara seçeneği kullanmış.

Izgara dizilimini aşağıya doğru takip ettiğimizde ise far dizilimi bizi karşılıyor. Çapraz bir şekilde konulandırılan bu farlar, alışkın olduğumuz far konumlarından çok daha farklı. Tucson, bu modelinde projeksiyon tipi ve MFR Led far olmak üzere iki adet far seçeneği kullanmış. 

Hyundai Tucson Fiyat listesi

Hyundai Tucson’un yan kısmına geçtiğimizde ise, kaslı çamurluklar bizi karşılıyor. Tucson, oldukça kaslı ve sportif bir görünüm sağlayan çamurluklar ile oldukça dikkat çekiyor diyebiliriz. Üstelik, çamurluklarda başlayan bu kaslı görünüm, otomobilin kapılarına kadar devam ediyor. Tucson, bu kaslı görünümü 19 inç alaşım jantlar ile desteklemeye devam ediyor. Otomobile farklı bir görünüm katan bu ikili, trafikte tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Gelelim Tucson’un muhteşem led lambalar ile süslendirilmiş arka tasarımına. Otomobilin arka kısmına geçtiğimizde ise led dizilim bizi karşılıyor. İnce bir led çizgi ile birbirine bağlanan iki lamba, tasarımı dolayısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

İç tasarım: Geniş aileler için ferah kokpit tasarımı

Hyundai Tucson 2022

SUV otomobillerin en sevilen yönlerinden bir tanesi ise, geniş ve ferah iç kabin tasarımları diyebiliriz. Yeni Hyundai Tucson, bir önceki modelinde olduğu gibi oldukça ferah ve geniş bir iç kabine sahip. Tucson’a bu ferahlığı sağlayan ise panoramik cam tavan özelliği diyebiliriz. İç kabini tamamiyle kaplayan bu panoramik cam tavan, gün ışığından yararlanarak daha ferah bir görünüm sağlıyor.

Özel ambiyans aydınlatmaları ile donatılmış Tucson, geniş aileler için oldukça yeterli bir iç kabine sahip olmakla birlikte, tamamiyle yatırılabilir arka koltukları ile birlikte tatilleriniz için size alan yaratıyor.

Güvenlik:

Ön çarpışma önleme asistanı:

Hyundai Tucson

Otomobilin etrafında bulunan radarlar ve sensörler sayesinde, Tucson ile herhangi bir yaya veya otomobil ile çarpışma durumunda sizi hemen uyarıyor ve otomatik olarak frenleme yaparak olası bir kazanın önüne kolayca geçiyor.

Şerit takip asistanı:

Tucson Şerit Takip

Trafikte sinyal vermeden şerit değiştirmeye çalıştığınızda, yeni Hyundai Tucson sizi uyarıyor ve herhangi bir hata yapmanıza engel oluyor. Ayrıca, otomobilde bulunan LFA sensörleri yoldaki şerit çizgilerini sürekli tarıyor ve olası bir şeritten kayma durumunu önlüyor. Sürücü, şeritten kaydığı takdirde asistan uyarı vererek direksiyona tork uyguluyor ve otomobili şeridin ortasında tutuyor.

Kör nokta çarpışma önleme asistanı:

Tucson Kör nokta engelleme sistemi

Tucson’un arka tamponunda bulunan sensörler sayesinde, trafikte kör noktada kalan nesneleri fark etmeniz kolaylaşıyor. Akıcı trafikte sinyal verdiğiniz yönde, kör noktada kalan bir otomobil var ise Tucson sizi uyarıyor ve frenleme yapıyor. Üstelik, otomobilinizin dijital kadranında bulunan kör nokta görüntüleme asistanı sayesinde kör noktaları kolaylıkla görebilirsiniz.

Çevre görüş sistemi:

Hyundai Tucson 2022 Fiyat Listesi

Tucson’un çevresine yerleştirilmiş kameralar sayesinde, 360° görünüm sağlayabilir ve otomobilinizi daha kolay bir şekilde park edebilirsiniz. Bu kameralar sayesinde, otomobilin etrafında bulunan tüm nesneleri kolaylıkla görüntülemek mümkün.

Konfor:

10.25 inç dijital gösterge ekranı:

Hyundai Tucson Dijital Kadran

Tucson’un direksiyonuna oturduğunuzda, sizleri 10.25 inç büyüklüğünde devasa bir dijital kadran karşılıyor. Bu ekran üzerinden otomobilinizin hızını görüntüleyebilir, multimedyanızı kontrol edebilir ve kör nokta sensörü gibi trafik güvenliğini sağlayacak özelliklere erişebilirsiniz.

Çok noktalı havalandırma sistemi:

Hyundai Tucson Multi-Air

Yolcular için ayrı sıcaklık ayarlayabilme özelliği sunan bu havalandırma sistemi; şöför ve ön yolcu için farklı sıcaklık, arkada oturan yolcular için ise farklı sıcaklıklar ayarlayabilmenizi sağlıyor. Havalandırma sistemi üzerinde bulunan diffuse butonu ile birlikte tüm yolcular için ayrı sıcaklık ayarlayabileceksiniz.

Multimedya eğlence sistemi:

Hyundai Tucson Multimedya

Tucson, bu modelinde yatay olarak konumlandırılmış 10.25 inç büyüklüğünde bir multimedya sistemine sahip. Yolculuğunuz boyunca bu multimedya sistemi üzerinden birçok özelliği kullanabilir, daha keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Isıtmalı ve soğutmalı koltuklar:

Hyundai Tucson Fiyatları

Tucson, konfor tarafında beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek bir otomobil diyebiliriz. Bu düşüncemizi destekleyecek bir diğer özellik ise, ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar. Hyundai Tucson, sürücü ve ön yolcu koltuğunda ısıtma ve soğutma özelliklerine sahip. Arka koltukla bulunan yolcu koltukları ise ısıtma özelliğine sahip.

Hafızalı sürücü koltuğu:

Hyundai Tucson Hafızalı Koltuk

Size uygun koltuk konumunu, Tucson’da bulunan hafızalı koltuk sistemine kaydedebilir ve dilediğiniz zaman tek bir tuşla o konuma gelebilirsiniz. Toplamda 2 koltuk ayarı kayıt edebileceğiniz hafızalı koltuk sistemi, size en uygun koltuk ve direksiyon ayarını hızlıca ayarlayabilme konforu sağlıyor.

Hyundai Tucson motor seçenekleri ve yakıt tüketimi:

Hyundai Tucson motor seçenekleri

Dizel, benzinli ve hibrit motor seçeneklerine sahip yeni Hyundai Tucson, toplamda 3 adet mtoor seçeneği ile satışa sunuluyor. Farklı motor seçenekleri ile performans sunan otomobil, bir SUV otomobile göre stabil yakıt tüketimlerine sahip.

1.6 T-GDI 4x2 Benzinli (180 HP)

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4x2

  • Ortalama (lt/100km): 7,3 lt
  • Şehir içi (lt/100km): 8.9 lt
  • Şehir dışı (lt/100km): 7.8 lt

1.6 CRDI 4x2 Dizel (136 HP)

Hyundai Tucson 1.6 CRDI 4x2

  • Ortalama (lt/100km): 5.7 lt
  • Şehir içi (lt/100km): 5.8 lt
  • Şehir dışı (lt/100km): 6.5 lt

1.6 T-GDI 4x4 Benzinli (180 HP)

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4x4

  • Ortalama (lt/100km): 7.7 lt
  • Şehir içi (lt/100km): 9.4 lt
  • Şehir dışı (lt/100km): 8.2 lt

1.6 CRDI 4x4 Dizel (136 HP)

Hyundai Tucson 1.6 CRDI 4x4

  • Ortalama (lt/100km): 6.3 lt
  • Şehir içi (lt/100km): 6.8 lt
  • Şehir dışı (lt/100km): 7.0 lt

1.6 T-GDI HEV 4x4 Hibrit (230 HP)

Hyundai Tucson Hibrit

  • Ortalama (lt/100km): 5.6 lt
  • Şehir içi (lt/100km): 4.7 lt
  • Şehir dışı (lt/100km): 6.0 lt
  • Karma Co2 Salınımı: 149

Hyundai Tucson 2022 donanım paketleri:

Hyundai Tucson Donanım Paketleri

  • Comfort
  • Prime Plus
  • N-Line
  • Prime
  • Elite
  • Elite Plus

Hyundai Tucson 2022 fiyat listesi: 

Hyundai Tucson iç hacmi

  • 1.6 T-GDI 180 HP 4x2 Comfort: 793.357 TL
  • 1.6 T-GDI 180 HP 4x2 Prime Plus: 861.000 TL
  • 1.6 T-GDI 180 HP 4x4 N-Line: 1.065.000 TL
  • 1.6 CRDI 136 HP 4x2 Prime: 884.000 TL
  • 1.6 CRDI 136 HP 4x2 Elite: 982.000 TL
  • 1.6 CRDI 136 HP 4x4 Elite Plus: 1.082.000 TL
  • 1.6 T-GDI HEV 230 HP 4x4 Elite Plus: 1.265.000 TL

Hyundai’nin tamamiyle yeni bir tasarıma geçtiği SUV modeli Hyundai Tucson’u sizler için detaylıca inceledik. Popülerliğini korumaya devam eden Tucson modelini trafikte sıklıkla görebilirsiniz. Sizler yeni Hyundai Tucson özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

32
8
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
32
8
3
3
3