Pasif Gelir Arayanlara: İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanabileceğiniz İnternet Sitelerini Derledik

130
25
13
2
1
Günümüzde internet üzerinden ek gelir elde etmek isteyenlerin yararlanabileceği anket doldurma sitelerini sizler için listeledik.

İnternetten para kazanmanın birçok yolu var. Bu yollardan bazıları sahte ve güvenilmezken bazıları ise oldukça güvenli. İnternetten para kazanmanın güvenli yollarından biri ise anket doldurmak. Sadece sorulan sorulara cevap vererek para kazanabilirsiniz. Markalar ve şirketler, ürünleri ve hizmetleri için dünyanın dört bir yanından geri bildirim almak adına anketler oluşturuyorlar. Bu anketler doğrultusunda şirketler, kullanıcı verilerinizi ve görüşlerinizi toplarken siz de değişen miktarlarda para kazanabilir ve hediyeler alabilirsiniz.

Birçok anket sitesine kayıt olurken tek yapmanız gereken şey ise bazı demografik verilerinizi siteye girmek ve e-postanızı doğrulamak. Sonrasında ise anketlerine katılmaları için sizin gibi kişileri arayan şirketlerden aldığınız bildirimlerle anket doldurmaya başlayabilirsiniz. Çoğu sitede bulunan kazanç sınırını geçtiğinizde ise ödemenizi talep edebilirsiniz. Ek iş olarak da yaparak kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Yine de anket doldururken, pazar araştırması yapan şirketlerin bazı kişisel bilgilerinize ulaşmalarına izin verdiğinizi aklınızda bulundurmalısınız.

İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri

  • Pawns.app
  • Online Darphane
  • Swagbucks
  • Toluna
  • Branded Surveys
  • Lifepoints
  • i-Say
  • Opinion Outpost
  • Valued Opinions

Pawns.app

pawns

Pawns.app, pasif gelir elde etmek için iki farklı seçenek sunan bir platform. Bilgisayarınıza ya da telefonunuza indireceğiniz uygulaması üzerinden kullanabileceğiniz Pawns.app'te dilerseniz anket doldurarak ya da internetinizi paylaşarak gelir elde edebilirsiniz. Anket sistemi, sunulan anketlere katılım sağlamanız üzerine kurulu ve doldurduğunuz anket başına 3 dolar ödeme sunuyor.

İnternetinizi paylaşarak para kazanma kısmı ise erişim engeli ya da kısıtlama gibi sebeplerle internete farklı bir IP üzerinden bağlanması gereken kullanıcılara bunu sağlamanız üzerine kurulu diyebiliriz. Bunu yaptığınız süre ve sağladığınız trafik miktarına göre ödemeniz de artıyor.

Swagbucks

swagbucks

Swagbucks, internet üzerindeki en büyük ve en güvenilir ücretli anket sitesi. Sitenin şimdiye kadar dünyanın dört bir yanındaki üyelerine verdiği ödülün değeri yaklaşık 600 milyon dolar. Swagbucks, kullanıcılarına oyun oynamaları, internette arama yapmaları, internet alışverişi yapmaları ve video izlemeleri için ödüller sunuyor.

Ödülleri kullanıcılarına kuponlar, ödül çekilişleri ve para ödemeleri ile sunan sitede bir anketin ortalama değeri 30-150 SB arasında değişiyor. Sitenin kendi birimi olan SB’nin de 100 birimi 1 dolar. Bu da 10 dakika süren anketleri tamamladığınızda saatte yaklaşık 6.50 dolar kazanabileceğiniz anlamına geliyor.

Kullanıcılarının birçok olumlu yorumuna sahip site, anketler ve anketlere harcanan vakit baz alındığında, anket doldurma sitelerindeki en yüksek ödemeye sahip. Anketler dışında Swagbucks’ta para kazanmak için farklı yollar da var.

Toluna

toluna

Günlük çevrim içi anketlere sahip en büyük anket panellerinden biri Toluna, kullanıcılara doldurdukları anketlerin karşılığını nakit ve hediye kuponları olarak veriyor.

Önde gelen şirketler adına çalışan güvenilir bir site olan Toluna; belirli ürünler, hizmetler ve konular hakkında düşüncelerinizi yazıp para kazanabileceğiniz bir yer. Anket başına 15 ila 50.000 arasında puan (uzunluğuna bağlı olarak)  kazanabiliyorsunuz. Toluna, aynı zamanda doldurabileceğiniz anketlerin yanı sıra bünyesine ekleyeceği bir oyun bölümünü de sunuyor.

Branded Surveys

branded surveys

Küresel pazar araştırması anketlerinin yapıldığı çevrim içi bir topluluk olan Branded Surveys, günlük yüksek sayıda anket sağlaması nedeniyle anket meraklıları arasında popüler bir site. Sitede anket başına ödenen miktar anketin türüne ve uzunluğuna göre değişiyor.

Minimum ödeme eşiği 500 puan yani 5 dolar olan site, anket doldurarak para kazanan insanlar tarafından oldukça seviliyor. Ayda ise anket doldurma performansınıza göre 100 dolara kadar para kazanabilirsiniz. Kolay kullanılabilen sitesi ve hızlı ödeme seçenekleriyle Branded Surveys de listedeki diğer siteler gibi güvenilir ve legal.

Siteye kayıt için arkadaşlarınızı tavsiye ettiğinizde ise kazandıkları para ve hediye kartlarının belirli bir yüzdesinde ek ödeme alabilirsiniz.

Lifepoints

lifepoints

Öncelerin çok bilinen anket siteleri MySurvey ve GlobalTestMarket’in birleşimi olan Lifepoints, kullanıcı görüşlerine ve düşüncelerine yer veren bir anket sitesi. Site, ödemelerini Paypal üzerinden ya da Amazon ve diğer büyük firmaların kuponları ile yapıyor.

Anketlerin türüne ve içeriğine uygun yeni bir anketi tamamlamak yaklaşık 15 dakika sürüyor. Her anketten kazandığınız puanları ise H&M, Shell gibi markaların hediye kartlarında kullanabiliyorsunuz.

i-Say

i-say

Dünya çapında güvenilir markalar ve araştırma şirketleriyle çalışan en büyük ve en iyi ödeme yapan anket tabanlı pazar araştırma şirketi olan i-Say, kullanıcılarına anket başına verilecek puan, anket öncesi söyleniyor ancak ortalama 1 pound gibi düşünebilirsiniz.

Ödemelerini Amazon ve Boyner'in hediye puanlarıyla yapan site ayrıca tüm üyeler için ödül çekilişleri de gerçekleştiriyor. Sitenin minimum ödeme eşiği ise 10 pound. Ödül eşiği diğer sitelere göre düşük olan i-Say oldukça güvenilir bir panele sahip.

Opinion Outpost

opinion outpost

En düşük ödeme eşiklerinden birine sahip olan Opinion Outpost, hızlı ödemeleri ve eğlenceli anketleri sayesinde oldukça popüler bir anket sitesi.

Ödemelerini Amazon, Nike, Dominos gibi pek çok kuruluşun hediye kartları ile yapan sitede minimum ödeme eşiği 10 dolar. 10 dolar için ise 10 anket tamamlayıp 100 puan kazanmanız gerekiyor. Anketlerin her biri ise yaklaşık 10-15 dakika sürüyor. 

Valued Opinions

valued opinions

Büyük bir pazar araştırma grubunun parçası olan Valued Opinions, gereksinimlerle eşlenen üyelere çevrim içi anketler gönderiyor. Ödemelerini kuponlar aracılığıyla yapan sitede anket başına kazanabileceğiniz miktar 1 pound ile 5 pound arasında değişiyor. Minimum ödeme miktarının 10 pound olduğu site, profilinizi yalnızca katılabileceğiniz anketleri göndermek için kullanıyor.

Her biri 10-30 dakika süren anketler ile bir saat içinde 10 poundluk bir kupon kazanabilir, TeknoSa ve CarreforSA gibi firmalarda kullanabilirsiniz.

İnternetten Anket Doldururken Bilmeniz Gerekenler

Her anket sağlayıcısının anket miktarları ve konuları farklılık gösteriyor. Bu nedenle kaydolduğunuz ilk sitede karşınıza yüzlerce anket çıkmayabiliyor. Çoğu site, sizin için doldurulacak uygun bir anket olduğunda size e-posta gönderiyor. Siz de sitelerini kontrol ederek kendinize uygun anketler bulabiliyorsunuz.

Her sitede bulunan minimum ödeme miktarına ulaştığınızda, bu miktarı sitenin politikasına göre nakite ya da hediye kuponlarına çevirebilirsiniz. Çoğu site, ödemeleri 10 ila 15 gün içerisinde gerçekleştiriyor.

Umarız bu bilgiler kendinize yeni bir ek gelir oluşturmanıza yardımcı olur.

Bu içeriğimizi de inceleyebilirsiniz:

130
25
13
2
1
Emoji İle Tepki Ver
130
25
13
2
1