iPhone 15 Ailesinde Sessize Alma Tuşunun Programlanabilir Olacağı İddia Edildi: İhtiyacınıza Göre Kullanabileceksiniz

9
5
4
2
2
iPhone 15 ailesiyle yerini dokunmatik alanlara bırakması beklenen tuşlardan birisi olan sessize alma tuşunun kullanıcılar tarafından programlanabilir olacağı iddia edildi.

Apple’ın bu yılki yeni telefonları iPhone 15 serisinin tanıtılmasına sadece aylar kala telefonlarla ilgili sızıntılarsa son hız gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay telefonlarda ses açma kapama, güç tuşu ve sessize alma tuşunun basınca duyarlı dokunmatik alanlarla değiştirileceği iddia edilmiş hatta bununla ilgili patent çalışmaları da ortaya çıkmıştı.

Bugün ortaya çıkan iddialara göreyse bu dokunmatik alanların gelişiyle birlikte sessize alma tuşunun işlevinin tamamen değişeceği iddia edildi. Üstelik kullanıcılar bu tuşu istedikleri gibi programlayabilecek.

Samsung’un yapmak istemediğini Apple yaptı

Bildiğiniz üzere şu anda iPhone’ların sol tarafında yer alan sessize alma tuşunun tek işlevi telefonu tamamen sessize almak. Tabii ki Jailbreak ile modifiye edilen iPhone’larda bu tuşu istediğiniz şekilde programlayabiliyorsunuz ancak kimi zaman bu özellik beklenildiği gibi çalışmıyor. Bugün ortaya çıkan bilgilere göreyse Apple mühendisleri dokunmatik alanlara geçişle birlikte bu tuşun hangi işlem için kullanılacağını tamamen kullanıcıya bırakacak.

Kullanıcılar; el feneri, rahatsız etme modu, düşük güç modu, ekran görüntüsü alma, kısayol çalıştırma, Shazam, ekran döndürme ve uygulama kütüphanesini gösterme gibi onlarca seçenekten istediğini bu tuşa atayabilecek. Ayrıca tuşa hafif basma ve sert basma olmak üzere iki farklı komutun atanabileceği hakkında da iddiaların ortalıkta dolaştığını belirtelim.

Hatırlarsanız bir dönem Samsung’un Galaxy S serisi cihazlarına eklediği Bixby tuşunun programlanamıyor olması Samsung kullanıcılarının fazlasıyla canını sıkmıştı. ‘Root’lu cihazlarda bu tuşu kolayca özelleştirebiliyordunuz ancak telefonunu rootlamak istemeyen kullanıcılar Bixby’ye mahkûm kalıyordu.

Apple’ın dokunmatik alanları ve özelleştirilebilir sessize alma tuşunu iPhone 15 serisi ile kullanıcılara sunacağı iddia edilse de henüz bu özelliklerin kesin olarak geleceğini gösteren bir delilin olmadığını hatırlatalım.

iPhone 15 ile ilgili şimdiye kadarki tüm sızıntılar

Kaynak : https://9to5mac.com/2023/03/29/iphone-15-action-button/
9
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
2
2