• iPhone Fotoğraflarda Yer Alan Konum Bilgileri Nasıl Silinir?

iPhone'da Paylaşılan Fotoğraflarda Yer Alan Konum Bilgileri Nasıl Silinir? (iOS 13)

12
8
2
1
0
iOS 13, 19 Eylül itibarıyla yeni özellikleriyle birlikte pek çok bölge için kullanıma sunuldu. Bu özelliklerin içinde dikkat çekenlerden biriyse fotoğraflarda yer alan konum bilgilerini silmek. Bu yazımızda iPhone'daki fotoğraflarınızda yer alan konum bilgilerinin nasıl silinebileceğine bakacağız.

iPhone veya iPad’lerde bir fotoğraf çektiğiniz zaman iOS, çekimin tam yerini kaydetmek ve daha sonra göstermek için otomatik olarak GPS bilgilerini kullanıyor ve fotoğrafın çekildiği konumu kaydediyor. Bu özellik, pek çok kullanıcı tarafından beğenilse de rahatsız olanlar da yok değil.

Sosyal medya uygulamaları, çektiğiniz bu fotoğrafların konumunu cihazınızdan otomatik olarak alıyor ve paylaşmak istediğinizde size bir seçenek olarak sunuyor. Tabii bunlar, kullanıcının izinleri dâhilinde oluyor ancak yine de dalgınlıkla paylaşılabiliyor ve nispeten bir güvenlik zafiyetini açığa çıkarabiliyor. Gelin bu sorunun önüne nasıl geçeceğinize birlikte göz atalım.

iPhone fotoğraflarında yer alan konum bilgileri nasıl silinir?

iPhone Fotoğraflarda Konum Bilgisi Nasıl Silinir

Tam da bu noktada iOS 13 ile birlikte Apple, fotoğrafı biriyle veya sosyal medyada paylaşmadan önce fotoğraf konum kaldırmanın yeni bir yolunu sunuyor. İşte konum bilgisini silmek için yapmanız gerekenler:

  • Varsayılan kamera uygulamasıyla normal fotoğraf veya video çekin.
  • Fotoğrafın olduğu albümü veya bölümü bulun.
  • Yalnızca tek bir resmi veya videoyu paylaşıyorsanız onu açın ve “Paylaş” ibaresine dokunun.
  • Birden fazla fotoğraf ve video paylaşmak için albümün sağ üst köşesinde yer alan “Seç”e dokunun, göndermek istediğiniz tüm dosyaları seçin ve "Paylaş" ibaresine dokunun.
  • Fotoğrafı paylaşmak üzereyken iOS 13 ile birlikte gelen yeni “Seçenekler” butonu göreceksiniz.
  • “Seçenekler”i açın ve “Konum”u devre dışı bırakın.
  • Ardından fotoğrafınızı istediğiniz herhangi bir uygulama üzerinden gönderin.

Bu işlem, kalıcı olarak kaydedilmiyor ve her gönderimden sonra sıfırlanıyor. Dolayısıyla konum bilginizin gönderilmesini istemiyorsanız bu işlemi her defasında tekrarlamanız gerekiyor.

Bu kullanışlı iOS 13 gizlilik özelliği, yalnızca başkalarıyla paylaştığınız fotoğraf ve videolar için tasarlandı. Yani cihazınızdaki tüm fotoğraflar konum bilgilerini tutmaya devam ediyor ve yalnızca göndermek istediğiniz fotoğraf ya da videonun konum bilgilerini siliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-remove-location-data-from-iphone-photos-in-ios-13/
12
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
1
0