iOS 12.4 İçin Jailbreak Yayınlandı: İşte Kurulum Rehberi

37
7
3
3
2
iOS geliştiricileri, Apple'ın son işletim sistemi olan iOS 12.4'ün jailbreak'li versiyonunu kullanıcıların hizmetine sundular. Bizler de nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Bütün akıllı telefon kullanıcıları, telefonlarının tüm performansını kullanmak istiyorlar. Ancak bu hem Android hem de iOS için mümkün olmuyor. Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması, geliştiricilerin biraz daha yüksek performanslı özel arayüzler oluşturmasına imkan sağlıyor ancak iOS'un kapalı kaynak kodlu yapısı bunun önüne geçiyor.

Apple’ın mobil işletim sistemi üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştiren geliştiriciler, Jailbreak ile iOS’un sınırlarını ortadan kaldırmayı başarıyorlar. Jailbreak adeta, iPhone'ların yeni bir cihaz haline gelmesini sağlıyor. iOS 13 için geri sayım sürerken geliştiriciler şimdi, iOS 12.4 için yeni bir jailbreak sürümü yayınladılar.

ios 12.4 jailbreak

Geliştiricileri kullanıma sundukları bu jailbreak'li sürüm, A11 işlemciye kadar olan tüm iPhone ve iPad modellerinde kullanılabiliyor. Bu jailbreak'li sürüme "Unc0ver 3.5.0" ismi verilmiş durumda ve an itibariyle kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Dilerseniz yeni jailbreak sürümüne nasıl erişebileceğinize ve jailbreak kurulum işlemleri nasıl yapılır birlikte bakalım.

iOS jailbreak nasıl kurulur?

iPhone kullanıcılarının sık sık tercih ettikleri yöntemlerden bir tanesi olan jailbreak, iOS 12.4 için uzunca bir süre yayınlanamadı. Bu yüzden bugüne kadar iOS sisteminin eski bir sürümünü kullanarak iPhone ya da iPad'inizi jailbreak yapmış olabilirsiniz. Eğer bu son sürüme geçiş yapmak isterseniz cihazınızı iOS 12.4 sürümüne çevirmeniz gerekmektedir. Ayrıca bilgisayarınızda iTunes'un son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

  • iOS 12.4 işletim sistemi sürümüne sahip bir iPhone veya iPad sahibiyseniz yapmanız gereken ilk işlem burada bulunan bağlantıyı kullanarak gerekli dosyaları indirmek olacak. İlgili bağlantıya erişmeniz halinde şöyle bir sayfayla karşılaşacaksınız;

jailbreak kurulum

  • Bu sayfada indirilmesi gereken dosya "Undecimus-v.3.5.0.ipa" olarak geçiyor ve 38.7 megabaytlık bir yer kaplıyor. Dosyayı indirdikten sonra bilgisayarınız üzerinden çalıştıramayacağınızı unutmamanız gerekmektedir.
  • Bu indirme işlemini tamamladıktan sonra iPhone'unuza jailbreak yapmak için gerekli olan bir uygulamayı Windows veya Mac bilgisayarınız için indirmeniz gerekiyor. "Cydia Impactor" isimli uygulamanın internet adresine burada bulunan bağlantıyı kullanarak erişebilirsiniz.

cydya

  • Eriştiğiniz internet sitesi yukarıdaki gibi görünecektir. Burada bulunan not bölümüne değinmekte fayda var. Geliştiriciler, Windows 10 için indirdiğiniz uygulamayı yönetici olarak çalıştırmamanız gerektiğini, bu durumun sürükle-bırak özelliğinin çalışmamasına neden olduğunu ifade ediyorlar.
  • "Download whatever the latest version of Cydia Impactor is for Mac OS X, Windows, Linux (32-bit), or Linux (64-bit)." kısmından Cydia Impactor isimli uygulamanın kendi platformunuz için uygun olan sürümünü indirebilirsiniz.
  • İndirdiğiniz uygulama herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Bu yüzden uygulamanın simgesine tıklayarak doğrudan giriş yapıyoruz.

Şimdi yapacağımız işlemlere geçmeden önce iPhone veya iPad'inizde yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu işlemlerden bir tanesi zorunlu olmayan ancak yapılması tavsiye edilen veri yedekleme işlemidir. Bu işlem, olası sorunlara karşı verilerinizi yeniden kullanabilmenize imkan sağlayacaktır. İkinci işlemse "iPhone'umu Bul" özelliğinin kapatılması.

Bu özelliği kapatabilmek için cihazınızın "Ayarlar" bölümüne gitmeniz ve bu sayfanın en üst kısmında bulunan "Apple Kimliği" sayfasına giriş yapmanız ve ardından da "iCloud" ayarlarına girmeniz gerekiyor. Bu sayfada bulunan "iPhone'umu Bul" seçeneğine tıklayarak özelliği kapatabilirsiniz.

  • iPhone'umu Bul özelliğini devre dışı bıraktıktan sonra yapmanız gereken şeyse cihazınızı "Uçak Modu"na almak ve bir kablo yardımıyla cihazınızı bilgisayara bağlamak. Bu işlemin ardındansa bilgisayarınıza geçiyorsunuz Cydia Impactor isimli uygulamadan devam ediyorsunuz. Uygulama ekranı cihazınızı otomatik olarak görecektir.

jailbreak

  • Daha önceden indirdiğiniz "Undecimus-v.3.5.0.ipa" isimli dosyayı Cydia Impactor isimli uygulamanın içine sürüklemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından iTunes mail adresiniz ve şifreniz istenecektir. Bilgileri girdikten sonra bir süre boyunca gerekli işlemlerin yapılmasını beklemeniz gerekiyor.
  • İşlem tamamlandıktan sonra cihazınıza "unc0ver" isimli bir uygulamanın yüklendiğini göreceksiniz. Bu uygulamanın üzerine tıkladığınızdaysa uygulama açılmayacak. Bu olağan bir durumdur ve açabilmek için uygulamamız gereken bir yöntem bulunuyor.
  • Bunu yapmak için cihazınızın Ayarlar bölümüne giderek ilk olarak "Genel" ve hemen ardından da "Aygıt Yönetimi" seçeneğine erişim sağlamanız gerekiyor. Mail adresinizin yazdığı kısma tıkladığınızdaysa unc0ver uygulamaya güvenilmesini sağlayan mavi bölümlü "Güven: [email protected]" kısmını göreceksiniz. Buraya tıklıyorsunuz ve bu sayede jailbreak işlemleri için büyük oranda hazır oluyorsunuz.
  • Bu işlemlerden sonra yeniden unc0ver uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Bu kez uygulama sorunsuz bir şekilde açılacak ve şöyle bir arayüz sizleri bekliyor olacak;

jailbreak

  • "Jailbreak" yazan mavi butona dokunduktan sonra cihazınız otomatik olarak jailbreak işlemlerine başlayacaktır. Gerekli olan onayları verdikten sonra telefonunuz birkaç kez yeniden başlatılacaktır.

Tüm bu işlemlerden sonra iOS 12.4'ün tüm zincirlerinden kurtulmuş halini kullanmaya başlayabilirsiniz. Başka bir rehberde görüşmek üzere.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/jailbreak-ios-12.4-unc0ver-3.5.0-ipa-for-iphone-x-8-7-plus-ipad-pro-released/
37
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
7
3
3
2