İstanbul'da Düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Otomobiller Etkinliği, Büyük İlgi Gördü

32
8
1
1
0
İstanbul'da ilk kez düzenlenen elektrikli ve hibrit otomobiller etkinliği tamamlandı. Pek çok markanın araçlarını tanıttığı etkinlikte, gözler Tesla'nın üzerindeydi.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği'nin (TEHAD) desteğiyle bu yıl ilk kez Elektrikli ve Hibrit Otomobiller Sürüş Haftası etkinliği, geçtiğimiz hafta sonunda düzenlendi. Pek çok markanın araçlarını tanıttığı etkinlikte, 20'den fazla model ziyaretçiler tarafından incelendi. Tesla, BMW, Toyota, ve Jaguar gibi bilindik markaların otomobillerinin test edildiği etkinlikte en büyük ilgi Tesla'nın üzerinde oldu.

1.500'den fazla ziyaretçinin bulunduğu etkinliklerde, Tesla iki günde tam 5 kez İstanbul turu yapmış oldu. Teknik özellikleri ve otomatik pilot seçeneğiyle dikkatleri üzerine çeken Tesla, yapılan etkinlikte de tahtını kimseye bırakmadı. Model 3'ü test etmek isteyen ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan TEHAD Başkanı Berkan Bayram, ilgiden fazlasıyla memnun olduklarını belirterek dizel motorların sonunun geldiğinin herkes tarafından kabul edildiğini, araç sahiplerinin nelere dikkat etmeleri gerektiğini henüz bilmediklerini ve bu etkinlikle birlikte ne yapmaları hangi özellikleri tercih etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Otomobil kullanıcıları için en önemli olan noktaların şarj süresi ve menzil olduğunu belirten Bayram, kullanım kolaylığı açısından en çok kadınların beğenisini topladıklarını ifade etti.

Bugüne kadar düzenlenmiş olan otomobil etkinliklerinin arasında en sessizi ve en çevrecisi olan Elektrikli ve Hibrit Otomobiller Sürüş Haftası etkinliğinde 20'den fazla otomobil modeli sahne aldı. 2019 yılında Avrupa'nın en iyisi seçilen Jaguar I-Pace ve Türkiye'de de yılın otomobil seçilen Toyota Corolla da ziyaretçilerin gözdesi oldu. Kurulan parkurlarda yapılan testlerde 1.000 KM'den fazla yol alındı. Bu kadar yol alınmasına rağmen havanın kirlenmediğini belirten Bayram, etkinliğin düzenlendiği bölgeye yakıtlı otomobillerin alınmadığını, ziyaretçiler için tahsis edilen elektrikli araçlarla bölgeye getirildiklerini ifade etti. Önümüzdeki yıl için hazırlıklarına başlanan etkinliğin, yine nisan ayında yapılması planlanıyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/istanbuldan-elektrikli-ve-hibrit-otomobiller-gecti-4528810/
32
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
8
1
1
0